To je to što me zanima!

Cura od 15 godina apsolutna je senzacija na Australian Openu

Ukrajinka Marta Kostjuk (15), koju trenira Ivan Ljubičić, pobijedila je Oliviju Rogowsku 6-3, 7-5 u 2. kolu Australije. Najmlađa je tenisačica u 3. kolu Grand Slama od Mirjane Lučić-Baroni 1997.
Vidi originalni članak

Organizatori su joj dali pozivnicu kao prošlogodišnjoj juniorskoj osvajačici Australian Opena, ali nitko ni u ludilu nije vjerovao da će 15-godišnja Marta Kostjuk, 521. igračica svijeta, proći u treće kolo prvog Grand Slama sezone.

Ukrajinka koju trenira Ivan Ljubičić, pobijedila je Oliviju Rogowsku 6-3, 7-5 i postala najmlađa tenisačica u trećem kolu Grand Slama od naše Mirjane Lučić-Baroni koja je 1997. godine bila u trećem kolu US Opena. 

ČUDO OD DJETETA Ima tek 15 i trenira je Ljubičić: Srušila je 27. tenisačicu svijeta

Ona je i najmlađa igračica na Grand Slamu u zadnjih 13 godina, od Bugarke Sesil Karatančeve, a dio priprema za Australian Open odradila je u Zagrebu.

U dva dana zaradila 90.000 eura

Igrala je na Rod Laver Areni, ali nije to za nju bilo ništa novo.

AUSTRALIAN OPEN Na terenu su mogli ispeći jaje: Novak bolji od Monfilsa na +40

- Ovdje sam igrala finale juniorskog Australian Opena pa sam znala što me čeka. Mislim da će me opet staviti na neki veliki teren, a ja ću opet pokušati igrati svoj najbolji tenis - rekla je Marta, koju u trećem kolu čeka sunarodnjakinja, četvrta nositeljica Elina Svitolina.

Dosad je u karijeri zaradila 5500 eura, a za ove dvije pobjede na Australian Openu u džep će spremiti 90.000 eura!

- Već znam kako ću dio toga potrošiti, ha, ha, ha. Prvo ću nešto kupiti svojima jer imam veliku obitelj. Onda ću i sebi nešto priuštiti - dodala je Ukrajinka.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 24 SATA NON-STOP 18.01.2018.

    trpa to ljubicic... mlado meso i jos ukrajinka...mmmmm

  • hrca50 18.01.2018.

    Ivan Ljubicic joj je manager, a trenira ju Luka Kutanjac.

  • PT 18.01.2018.

    Trenira ju Piatti akademija, glupo je reći da joj je baš Ljubo trener...inače svaka čast maloj, ali ženski tenis je žešća komedija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare