To je to što me zanima!

S. Bilić: Na Euro odlazimo maksimalno pripremljeni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Izbornik Bilić je uoči polaska u Austriju rekao kako su Klasnićevi nalazi odlični i kako momčad s nestrpljenjem iščekuje nedjelju i početak Eura
Vidi originalni članak

Nema se tu više što reći. Želio bi se zahvaliti naciji na prekrasnom ispraćaju, vidi se da su svi uz nas, rekao je izbornik Slaven Bilić uoči polaska u Austriju iz zagrebačkog Sheratona.
- Čuo sam se jučer (u ponedjeljak) s Klasnićem i, hvala Bogu, nalazi su mu odlični. On će nas dočekati u kampu - zadovoljan je izbornik. Reprezentacija je u ponedjeljak navečer odradila i trening na Maksimiru, koji je bio zatvoren za medije.
- Trening je bio više relaksirajući, regeneracijski. Radili smo malo na završnici i sve je u najboljem mogućem redu i prema našem i prema mišljenju igrača - rekao je Bilić, a onda se malo osvrnuo na cijeli kvalifikacijski i pripremni ciklus:
- Mislim da nigdje nismo pogriješili. Da možemo početi ispočetka, svi bi isto napravili i ja sam uvjeren 'da je to - to'. Prema reakcijama igrača, vidi se da sve funkcionira, atmosfera u ovoj momčadi nikada nije bila upitna, a to su preduvjeti da sve bude u redu - pun je samopouzdanja izbornik, koji je apsolutno fokusiran na Austrijance u kojima ima dobro mišljenje
- Budite uvjereni da je to jedna dobra, čvrsta ekipa. Domaćini su dobili krila nakon ove zadnje pobjede protiv Malte i vrlo su opasan protivnik - oprezan je Slaven, no zna da je njegova momčad objektivno kvalitetnija.
- Dobio sam nekoliko različitih njihovih sustava igre i nekoliko varijanti austrijskog sastava. Gledajte, oni mogu mijenjati igrače, mogu mijenjati sustave igre, ali ne mogu promijeniti način svoje igre. Većina njihovih igrača su jednakih mogućnosti uz nekoliko dobrih pojedinaca, ali mi imamo odgovor na svaki njihov potez - pun je samopouzdanja izbornik, koji već u biti zna koja jedanaestorica će istrčati u Beču:
- Nema tu nikakvih dvojbi, mi praktički već sad znamo tko će igrati. To što ima više kandidata za udarnu jedanaestoricu je veliki plus za nas. Mi sustav ne mijenjamo, sad je li to s dvije špice ili jednom isturenijim napadačem i jednim povučenim to je u biti isto. Imamo 15 najužih kandidata za utakmicu s Austrijom - rekao je Bilić.
- To je Europsko prvenstvo, sve su momčadi jake. No da bi napravili rezultat, jedan od ona 2-3 'genijalca' u momčadi moraju napraviti nešto posebno, jednim potezom možda riješiti utakmicu. A mi takvih igrača imamo više i od Poljaka i od Austrijanaca - zaključio je izbornik i kroz "palir"osoblja Sheratona okupljenog ispred hotela poveo momčad prema Plesu.

HRVATI ODLETJELI NA EURO
Hrvatski nogometni reprezentativci odletjeli su iz zagrebačke zračne luke Pleso u 11.45 za Graz. Došli su autobusom i odmah otišli na pregled putovnica. Ostali su Danijel Pranjić, Vedran Ćorluka, Luka Modrić i Ivica Olić, koji su još malo šetali po aerodromu, ali nisu htjeli davati nikakve izjave. Nije bilo ljudi, nikakve euforije niti navijača. "Kockasti" će u Austriji boraviti u kampu Bad Tatzmannsdorf. Prvu utakmicu igraju 8. lipnja s Austrijom na stadionu "Ernst Happel" u Beču.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare