To je to što me zanima!

S. Bilić odlučio: Osmorica novih u igri, Šimić kapetan

Slaven Bilić na jutrošnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na postavu koji bi mogla istrčati protiv Poljske. Dario Šimić najavljen je kao kapetan
Vidi originalni članak

Nema smisla ponavljati da cilj ostaje isti. Zapravo to je i prvi put glupo reći, a ne samo ponavljati. Mi smo na treningu vježbali jednu varijantu, mogući sastav. I mogu reći da je odličan. Ima kompaktnost, mirnoću, brzinu i svi igraju na svojim mjestima. No, o sastavu ću konačno odlučiti nakon posljednjeg treninga, rekao je Slaven Bilić na temu utakmice s Poljskom.
- Mi smo otpočetka htjeli grupu od 30 igrača na koje možemo računati, a otprilike ih je toliko i prošlo kroz momčad u ove dvije godine. Još više to mislimo za ova 23 koji su ovdje. Svi oni igraju u pravim klubovima. Možda nisu nikada igrali u tom sastavu na utakmici, ali to nije važno. Važno je da je isti sustav dodao je i izbornik i nastavio:
- Ne vidim zašto bi podbacili. Još ćemo sačekati večerašnji trening, te ćemo sat i pol prije utakice odlučiti o sastavu. Dario Šimić bit će naš kapetan - izjavio je Slaven Bilić. Šimiću će to biti 99. nastup za hrvatsku reprezentaciju.
Izbornik se osvrnuo i na igru Poljaka.
- Poljska neće biti bolja od nas jer imamo sve preduvjete za veliki rezultat. Poljaci već dvije godine igraju jednako pa ne vjerujem da će Beenhakeer puno mijenjati, da će jurišati u napad. To bi onda bila improvizacija. Od kada je Beenhakker trener igraju izvanredno, igraju sjajnih 4-4-2. Njima ne treba neka luda pobjeda od 5-0, moraju pobijediti dva razlike - misli Bilić.
Iako neće igrati svi oni najbolji, izbornik vjeruje da će se oni koji istrče moći kvalitetno suprotstaviti Poljacima.
- Mi smo spremni na sve. No kako će Poljaci igrati ne ovisi samo o njima, nego i o nama. Pomicanje njihove zadnje linije donijelo im je dosta problema protiv Austrije i Njemačke.
Bilić je napomenuo i da su navijači veliki motiv da igrači pruže dobru partiju protiv Poljske:
- Euforija je narasla kod nas nakon Njemačke i očekujem ih u velikom broju. I zbog navijača tu utakmicu gledamo kao da nam trebaju tri boda.
Hrvatski izbornik najavljuje potez koji je na tragu onoga što je Ćiro Blažević napravio na EP-u 1996. u Engleskoj. Nakon pobjeda protiv Turske (1-0) i Danske (3-0), Ćiro je na Portugal poslao rezervnu postavu i - dobio 'po lampi'. Završilo je porazom 0-3, a Ćiro je kasnije rekao kako je pogriješio. Bilića to ne brine...
- Ma neće se ništa dogoditi ni ako izgubimo. Ne bojim se da će atmosfera u svlačionici biti narušena eventualnim porazom, znam da se to neće dogoditi - kaže Bilić.

VJEROJATNA POSTAVA ZA POLJSKU
Pletikosa - Šimić, Vejić, Knežević, Pranjić - Leko, Vukojević, Pokrivač, Rakitić - Petrić, Klasnić

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 15.06.2008.

    A ni ova ekipa nije slaba. E da je jos Eduardo tu, mogli smo napravit dvije ekipe pa da igraju medjusobno u finalu. Bravo, samo naprijed.

  • josica 15.06.2008.

    Slavene, daj šansu svima, a i ako izgubimo-što nas briga za druge. Ali i ovako smo prejaki za druge. Igram čistu jedinicu. Idemo do kraja. HRVATSKA !!!

  • user_24105 15.06.2008.

    slavene, legenda si.

Komentiraj...
Vidi sve komentare