To je to što me zanima!

'S Dalićem je privilegija raditi, kada ne igram, objasni i zašto'

Mislim da nema igrača u reprezentaciji koji ne čeka taj ožujak i prijateljske utakmice koje su pred nama. Do Katara je dugo vremena, ali na dobrom smo putu, kaže lijevi bočni Vatrenih
Vidi originalni članak

Bilo je trzavica kada je Borna Sosa odabrao Njemačku ispred Hrvatske, no priči je dobila sretan kraj i talentirani lijevi bek se skrasio u 'vatrenom' taboru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sosa je sjajnim izvedbama u 'kockastom' dresu na neki način iskupio grijehe prošlosti i danas mu malo tko zamjera nepromišljenu odluku. Daje sve od sebe, trudi se, donio je pregršt osvježenja na lijevoj strani i svojim doprinosom podigao kvalitetu reprezentacije razinu više.

- Puno je lakše kada dođeš u sredinu u kojoj znaš puno igrača. A ja sam igrao s nekima u Dinamu i u mlađim reprezentacijama pa je neka adaptacija bila brza. Stariji su me prihvatili sjajno, stavili se na raspolaganje i odmah ti je bilo lakše - rekao je Sosa u razgovoru za Germanijak pa dodao:

- Naravno, tu je i izbornik Dalić s kojim je privilegij raditi. Sve ti lijepo objasni. Kada igraš kaže ti što očekuje od tebe, kada ne igraš kaže ti zašto ne igraš. Ma apsolutno je najveći gušt doći na pripreme reprezentacije. Čak i sada kada su posebne mjere. I mislim da nema igrača u reprezentaciji koji ne čeka taj ožujak i prijateljske utakmice koje su pred nama.

Hrvatska je u odlučujućoj utakmici, u izravnom dvoboju za prvo mjesto skupine i plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar pobijedila Rusiju 1-0 u Splitu.

- Na punom Poljudu pred obitelji i prijateljima sam u dresu reprezentacije čekirao kartu za SP. Ima li bolje od toga? Do Katara je dugo vremena, ali na dobrom smo putu. Ne vidim kako bi mogli skrenuti s njega. Još je tu dosta utakmica u kojima ćemo biti sve bolji i bolji - kaže Sosa.

Prisjetio se i debija za hrvatsku seniorsku nacionalnu vrstu.

- Debitirao sam u Moskvi protiv Rusije i ta utakmica će mi ostati vječno u uspomeni. Puno je tu bilo emocija, ali nije to niti približno onome što smo doživjeli u Splitu. Drugačije je kada slaviš sa svojima, kada završiš kvalifikacije i osjetiš onu energiju i euforiju. Svima će to ostati uspomena za sva vremena.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • nokia8 31.12.2021.

    Dalic je zaista dobar trener ali mnogi su ga napadli posle poraza od Spanije, Portugala i francuske sto je zaista ruzno.

  • Hajduk Beograd 30.12.2021.

    Daliću dođi nam u Hajduk i sa tobom osvajamo sledeće godine turnir zvan četiri kafane. Hajduk živi večno 💪💪💪

  • MatijaKezele 30.12.2021.

    Za mene čista nula, a vi koji vjerujete u iskrenost isprike, naivni ste. "ispričao" se tek kad je izgubio mogućnost igranja za njemačku. kalinić je za mene stoput veći čovjek jer se bar nikom nije ulizavao

Komentiraj...
Vidi sve komentare