To je to što me zanima!

S kapetanom Lukom Hrvatska je dvaput ostajala bez pobjede

Ponosan sam i sretan što ću prvi put biti kapetan reprezentacije. To je velika čast i odgovornost - pričao je prije točno godinu dana kad je prvi put nosio vrpcu oko nadlaktice
Vidi originalni članak

Novi kapetan bit će Luka Modrić, potvrdio je Ante Čačić ono o čemu se već govorilo poslije odlaska Darija Srne iz reprezentacije.

Izbor je bio prilično očit. Kad smo upirali prstom u veznjaka Reala da nas protiv Turske povede do pobjede na Euru, odgovorio je golčinom i pokazao da može biti vođa. A sad je i formalno vođa. I to u predvečerje kvalifikacijske utakmice baš protiv Turske. Ajmo onda još jednom praznovjerno zamoliti: “Luka, povedi nas”...

- Ponosan sam i sretan što ću prvi put biti kapetan reprezentacije. To je velika čast i odgovornost - pričao je prije točno godinu dana kad je prvi put nosio vrpcu oko nadlaktice.

Nije to bilo najsretnije iskustvo. Hrvatska je remizirala s Azerbajdžanom, tjedan dana poslije Niko Kovač već je bio bivši, a igrači su morali demantirati da su bojkotirali tadašnjeg izbornika.

I drugi put kad je Modrić bio kapetan rezultat je bio u drugom planu. Remi s Mađarskom prije pola godine prošao je u sjeni izbacivanja Dejana Lovrena iz reprezentacije. Ako se po te dvije utakmice može izvući neki brzopleti zaključak o kapetanskoj karijeri Luke Modrića, sljedeće kvalifikacije bit će sadržajne...

- Uz Modrića, naša dva dokapetana bit će Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić - dodao je izbornik Hrvatske.

I njih dvojica već su imala čast prvi izaći na teren u hrvatskom dresu. S Ćorlukom smo pobijedili Moldaviju 1-0 i Estoniju 3-1, a izgubili od Belgije 2-1. Rakitić je jedini put bio kapetan još kod Slavena Bilića, u remiju 0-0 s Estonijom prije šest godina.

Iz sadašnjega kadra kapetani su bili i Mario Mandžukić i - Šime Vrsaljko. Desni bek predvodio nas je u Londonu protiv Argentine (1-2), a Mandžo može reći da je najuspješniji, čak i stopostotan. Jedna utakmica, jedan njegov gol i pobjeda 4-0 protiv Gibraltara u lipnju ‘15.

Čačićev kamen temeljac

Izbornik je pri preuzimanju reprezentacije već rekao da će sve bazirati na Luki Modriću.

U dvije dosadašnje kapetanske utakmice nismo se usrećili. Prije godinu dana remi s Azerbajdžanom, pola godine poslije i s Mađarima...

DVIJE UTAKMICE

S kapetanom Lukom Hrvatska je već igrala i oba puta ostala bez pobjede

68 - DARIJO SRNA

Najdugovječniji kapetan ujedno je i najuspješniji, s 42 pobjede jedini se popeo na više od 60% uspješnosti.

48 - ZVONIMIR BOBAN

S legendarnom 'desetkom' na kormilu, ostvarili smo 27 pobjeda, odigrali deset remija i izgubili 11 utkamica.

43 - NIKO KOVAČ

Bio je najstariji novi kapetan, tek s 33 godine postao je onaj koji prvi izlazi na teren. Pet godina poslije oprostio se nakon 23 pobjede.

18 - BORIS ŽIVKOVIĆ

U mandatu Otta Barića kapetan je bio Boris Živković, koji je na vječnoj ljestvici iza Srne, Bobana i Nike Kovača.

17 - DAVOR ŠUKER

Predsjednik HNS-a vrpcu je nosio poslije Zvonimira Bobana, a u 17 nastupa upisao je deset pobjeda, pet remija i samo dva poraza.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nijetebriga 31.08.2016.

    Nismo dobili ali nismo ni porazeni.. !

  • kamen1983 30.08.2016.

    Koji macan isti đon lenon

  • Me1 30.08.2016.

    Idioti novinarski!

Komentiraj...
Vidi sve komentare