To je to što me zanima!

Sa 6 godina 'lete' u Zapruđu, a uskoro i na Olimpijskim igrama

Cheeerleading nije navijanje između utakmica. To je kompleksan sport koji se sastoji od 80 posto sportske gimnastike, akrobatike i malo plesa. U klubu Zagreb trenira oko 150 djevojčica, a najmlađe imaju samo 6 godina
Vidi originalni članak

Cheerleading klub Zagreb u nedjelju je imao prvo klupsko natjecanje na kojem je nastupilo oko 150 članova. Od najmlađih šestogodišnjakinja, do juniorki. Olimpijski odbor je prije tri godine priznao cheerleading kao sport, a mlade Zagrepčanke su ga odlično prihvatile.  Uskoro bi se mogao pojaviti i na Olimpijskim igrama.

- Specifično je da u našem klubu nema dečki. Kod nas je to valjda još sramota. Obično u drugim zemljama dečki čine bazu i bacaju u zrak, no kod nas sve rade cure. Složne su, dišu i rade kao ekipa i drago mi je da smo im uspjeli prenijeti entuzijazam prema ovom sportu - rekla je trenerica i predsjednica kluba Gordana Lovnički Puhmajer. 

Treninzi se održavaju u nekoliko zagrebačkih naselja:  Zapruđu, Travnom, Borovju i Folnegovićevom naselju, a roditelji su bili posebno zadovoljni kad su vidjeli što su djeca sve naučila. Kako kaže trenerica, na cheerleading se još gleda kao na mahanje pom ponima, a ustvari je izuzetno zahtjevan.

- Cheerleading je 80 posto gimnastike, akrobatika i malo plesa. Postoji razlika između cheerleadinga i cheerdancea, koji je više umjetnički i elegantan, a manje akrobatski. Naš klub je prošle godine na državnom prvenstvu osvojio zlato u kategoriji Cheerleading Juniora ( 12-15 godina). Nadamo se i ove godine dobrim rezultatima - rekla je Lovnički Puhmajer. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare