To je to što me zanima!

Sabanovi prelomili: 'Hrvatska braća Bryan' igrat će za - Srbiju!

Vojvođanski Hrvati Ivan i Matej Sabanov (29) od 15. godine žive i treniraju u Osijeku te nastupaju pod hrvatskom zastavom, a blizanci su odlučili da je vrijeme za promjenu
Vidi originalni članak

Ove su godine napravili boom kad su osvojili turnir u Beogradu bez izgubljenog seta, a pričalo se tada o 'hrvatskoj braći Bryan', Mateju i Ivanu Sabanovu (29), no to više neće biti tako. Vojvođanski Hrvati iz Subotice odlučili su zaigrati za rodnu Srbiju, pišu Sportske novosti.

Prije 13 su godina krenuli s Futures turnirima, a 2013. su u Somboru osvojili i prvu ITF titulu, dok im je prvi Challenger bio onaj u talijanskom San Benedettu 2019. godine. Trenutačno su na 94. mjestu ATP ljestvice parove i teško je da su se uopće mogli probiti u Hrvatskoj, barem što se tiče Davis Cup reprezentacije, kad već duži niz godina imamo igrače u samom svjetskom vrhu.

 Relativno su sporo napredovali prema vrhu, no tek sad dolaze u najbolje godine koje su odlučili provesti pod paskom drugog teniskog saveza. Žalila su se braća još nakon osvojenog prvog Challengera da nikad nije bilo nikakvog 'financijskog' poguranca od strane HTS-a kao što je običaj u drugim zemljama.

- Nikad ništa. No nismo jedini, ta organizacija jednostavno ne funkcionira - rekli su svojevremeno za 24sata.

Bilo kako bilo, isticali su da su najbolje moguće uvjete dobivali kod prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića pa su se očito odlučili krenuti tim putem. Na Wimbledonu su se zbog niskog renkinga morali razdvojiti pa je Ivan zaigrao s Dušanom Lajovićem, a Matej s Filipom Krajinovićem s kojima su trenirali u Beogradu.

Sljedeći meč igraju već sutra protiv Istomina Locka u Finskoj, a tamo ćemo ih moguće prvi put vidjeti na turniru pod srpskom ili posljednji put pod hrvatskom zastavom.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Dunavski smuđ 18.11.2021.

    Ovi jedino što imaju zajedničko s braćom Bryan je što su braća.U tenisu se ne mogu uspoređivat.

  • uboica 17.11.2021.

    Braca Brajanti ne mogu Mekticu i Pavicu cistiti patike, ne da ih ne trebamo u hrvatskom tenisu nego ih ne trebamo.

  • nokia1 17.11.2021.

    Srbija je uvek postovala Hrvate iz Srbije kao i oni Srbiju, ovo je dokaz tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare