To je to što me zanima!

Sad je i službeno: Zbog korona virusa odgođena je utrka u Kini

Velika nagrada Kine koja se trebala voziti 19. travnja u Šangaju, odgođena je zbog straha od korona virusa, potvrdila je FIA te odgodila utrku za sada još nepoznati datum
Vidi originalni članak

Utrka za Veliku nagradu Kine odgođena je zbog korona virusa. Organizator utrke zatražio je odgađanje zbog zabrinutosti za zdravlje navijača i članova ekipa. FIA i Formula 1 nastavit će pratiti razvoj situacije i pokušat ćemo pronaći datum na kraju godine. Kina je za nas veoma bitna i nadamo se da ćemo se tamo vratiti što prije, objavili su na službenim stranicama FIA-e.

Kao što se nagađalo, utrka Formule 1 u Kini neće se održati na zakazani datum. Korona virus u Kini prevelika je opasnost za zdravlje svih koji bi bili na toj utrci da bi se ista održala.

Podsjetimo, jedna utrka je već otkazana zbog straha od zaraze i to ona Formule E u južnoj Kini u Sanyi koja se trebala voziti 21. ožujka. Na 12 mjeseci je odgođen i termin dvoranskog atletskog prvenstva koje se trebalo održati u Nanjingu ove veljače. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

FIA je još prošloga tjedna potvrdila kako prati razvoj situacije te će procijeniti kalendar natjecanja i poduzeti sve mjere koje su potrebne kako bi zaštitili vozače, sport i svu javnost koja ih prati. Posljednja utrka koju su otkazali zbog izvanredne situacije bila je Velika nagrada Bahreina 2011. godine zbog Arapskog proljeća. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 12.02.2020.

    Ovaj virus nije slučajno plasiran u Kinu. Imaju veliko znanje, ali tjerati cijeli svijet da radi za šaku riže i živi u kartonskoj kutiji?! Hallo?! Nemože.

  • kmarus 12.02.2020.

    , a ja mislio da su Formule brže od virusa ...

  • Livadaa 12.02.2020.

    Taj sport svakako niko ne prati

Komentiraj...
Vidi sve komentare