To je to što me zanima!

Olimpijski kraj za dva velikana: Tko je veći, Phelps ili Bolt?

Kako se bliži kraj Olimpijskih igara tako možemo govoriti o dva najveća imena OI-a, a to su Usain Bolt i Michael Phelps. Pitamo vas u anketi, tko je veći od njih dvojice, tko je najveći olimpijac?
Vidi originalni članak

S ovogodišnjim Olimpijskim igrama došla su i neka nova vremena sporta. Sada kada je sve praktički gotovo, možemo reći da su Olimpijske igre u Rio de Janeiru ispunila očekivanja. Ukupno gledajući. Kako se bliži kraj tako možemo govoriti o dva najveća imena OI-a, a to su Usain Bolt i Michael Phelps.

Michael Phelps je u Riju osvojio svoju 23. zlatnu olimpijsku medalju i postao najuspješniji olimpijac svih vremena s ukupno 28 odličja. Nakon što je osvojio sve u Londonu, Phelps je najavio kraj karijere. No kako se Rio bližio, tako je američki plivač odlučio nastupati još jednom. Zadnji put. I ispunio je sva očekivanja, a u zasluženu mirovinu odlazi kao rekorder na 100 i 200m leptir te na 400m mješovito.

Usain Bolt ih je osvojio devet. Zlata, naravno. U Londonu je obranio zlata iz Pekinga na 100, 200 i 4x100 metara, a u Riju je sve ponovio. Ni jednom sprinteru u povijesti to nije uspjelo. Drži svjetske rekorde u sve tri discipline i s ponosom nosi epitet najboljeg atletičara u povijesti. Njemu su, također, ovo bile zadnje Olimpijske igre, a u mirovinu će nakon Svjetskog prvenstva 2017.

Pitamo Vas:

Tko je veći sportaš, Usain Bolt ili Michael Phelps?
 
 
 
 
 
 
Idi na 24sata

Komentari 64

  • dajCiKa 20.08.2016.

    Po meni je ne zahvalno glasati tko je veci, jer su to sasvim razlicito sportovi. Samo za usporedbu, mislim da je plivanje puno teze za savladati i dosta zahtjevnije od trcanja sprintom. I za sprint treba odredjena tehnika koja se moze savladati, ali stvar je u tome sto Bolt ima idealnu fizicku konstituciju ( visinu ) i naravno sve ostalo bez cega uspjeha nebi bilo ! Sve u svemu, proci ce desetljeca da bi im se netko uspio makar pribliziti.

  • dkoor 20.08.2016.

    Trcanjem se bave svi na svijetu od malih nogu (koje sluzi zdravlje) a plivanjem ipak znatno uzi krug ljudi. Ova cinjenica ne umanjuje Phelpsov fantastican uspjeh, ali iskreno nitko nema tako jake konkurente kao trkaci, tako da je Boltov uspjeh na trima OI ipak jos malo "nevjerovatniji".

  • kingjiggy 20.08.2016.

    Definitivno Bolt!!! Kralj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare