Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
64 komentara

Olimpijski kraj za dva velikana: Tko je veći, Phelps ili Bolt?

Kako se bliži kraj Olimpijskih igara tako možemo govoriti o dva najveća imena OI-a, a to su Usain Bolt i Michael Phelps. Pitamo vas u anketi, tko je veći od njih dvojice, tko je najveći olimpijac?

Foto: 24sata/REUTERS
64 komentara

S ovogodišnjim Olimpijskim igrama došla su i neka nova vremena sporta. Sada kada je sve praktički gotovo, možemo reći da su Olimpijske igre u Rio de Janeiru ispunila očekivanja. Ukupno gledajući. Kako se bliži kraj tako možemo govoriti o dva najveća imena OI-a, a to su Usain Bolt i Michael Phelps.

Michael Phelps je u Riju osvojio svoju 23. zlatnu olimpijsku medalju i postao najuspješniji olimpijac svih vremena s ukupno 28 odličja. Nakon što je osvojio sve u Londonu, Phelps je najavio kraj karijere. No kako se Rio bližio, tako je američki plivač odlučio nastupati još jednom. Zadnji put. I ispunio je sva očekivanja, a u zasluženu mirovinu odlazi kao rekorder na 100 i 200m leptir te na 400m mješovito.

Usain Bolt ih je osvojio devet. Zlata, naravno. U Londonu je obranio zlata iz Pekinga na 100, 200 i 4x100 metara, a u Riju je sve ponovio. Ni jednom sprinteru u povijesti to nije uspjelo. Drži svjetske rekorde u sve tri discipline i s ponosom nosi epitet najboljeg atletičara u povijesti. Njemu su, također, ovo bile zadnje Olimpijske igre, a u mirovinu će nakon Svjetskog prvenstva 2017.

Pitamo Vas:

Tko je veći sportaš, Usain Bolt ili Michael Phelps?
Michael Phelps
Usain Bolt
Survey Maker
 
 
 
 
 
 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message