To je to što me zanima!

'Sada imam adrenalinski park, a sadim i prodajem krastavce...'

Bojan Vručina (36), u karijeri je igrao za 11 klubova, a od jeseni nosi dres Zadrugara iz Hrastovskog. Okrenuo se privatnom biznisu u kojem uživa, pogotovo u poljoprivrednim aktivnostima
Vidi originalni članak

Kad sam za Borac igrao protiv trećeligaša Radnika iz Križevaca u četvrtfinalu Županijskog kupa, pobijedili smo 5-1, a ja sam zabio tri komada, kaže nam Bojan Vručina, koji je u međuvremenu napustio klub iz Imbriovca te postao novi napadač Zadrugara iz Hrastovskog.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas Bojan igra u Drugoj županijskoj ligi, a nekad je bio zvijezda Prve HNL. Sjećamo ga se kao sjajnog napadača Slaven Belupa. Dres kluba iz Koprivnice nosio je prvo od 2004. do 2010. godine. Tada je dobio i poziv u hrvatsku reprezentaciju.

- Pozvao me Slaven Bilić. Bio sam u kampu u Rovinju i otišao s momčadi u Andoru na kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Nažalost, nisam dobio niti minutu, nisam debitirao za Hrvatsku, ali barem sam jednom bio dio reprezentacije - kaže Vručina i prisjeća se dana u Slaven Belupu.

- Trenirao me tamo izbornik Zlatko Dalić, Kruno Jurčić, Elvis Scoria, Mile Petković. Eminentna trenerska imena. Sa Scorijom sam ostao u sjajnim odnosima, i danas se često čujemo, kod njega sam igrao i najbolji nogomet. Veliki je trag na moju karijeru ostavio i Jurčić. Sjećam se pobjede protiv Hajduka 2-1, ja zabio i asistirao, a on sutra dolazi sa SN u rukama i kaže mi da tamo piše da sam najbolji igrač utakmice, a ja sam bio najgori. Naljutio sam se otišao iz svlačionice, bio sam mlad, nisam shvatio da on na takav način mene samo još želi dodatno motivirati - govori nam Bojan.

Igrao je za Hapoel u Izraelu, Duisburg u Njemačkoj, za nekoliko grčkih klubova, za Al Shabab u Jordanu, u slovenskoj ligi, mađarskoj ligi, makedonskoj ligi.

- Najljepše mi je bilo u Izraelu. Živjeli smo blizu mora i to su za mene najbolji trenuci nakon onih u Slaven Belupu, a kad se samo sjetim Jordana. Tamo nema profesionalizma. Ako trener kaže da je trening u tri popodne, neki igrači dođu u četiri. Pa nakon pola sata treninga, odu negdje pola sata, pa se ponovno vrate. Čudno je to sve tamo bilo, ostao sam kratko. Jordan mi nije ostao u lijepom sjećanju, ali Tel Aviv i Izrael jesu - kaže Vručina, koji za Slaven Belupo ima 150 nastupa u HNL-u.

Na leđima mu je 35 godina, ima suprugu i troje djece, tri sina, ali uz nogomet ostaje dok god bude mogao.

- Supruga se zna naljutiti kad kažem da mi je nogomet najveća ljubav. Igrat ću dok god budem mogao, makar i s jednom nogom. Takav sam, ne vidim se kao trener, ali kao igrač itekako da. Igrat ću još nekoliko godina. Sad sam u petoj ligi, a Borac komotno može igrati i treću - rekao je Vručina, a onda smo se ostavili teme nogometa.

Gdje je nekadašnja zvijezda Slaven Belupa danas, čim se bavi?

- Imam privatni biznis. U Vinogradima Ludbreškim otvorio sam adrenalinski park Vručina - počinje Bojan i nastavlja:

- Organiziramo rođendane, zabave za poslovne subjekte, momačke i djevojačke večeri, tamo dolaze i vrtićke grupe. Kod nas možete igrati paintball, airsoft, voziti karting, zaigrati ljudski stolni nogomet, a u planu je i izgradnja bazena, malonogometnog terena s umjetnom travom. Ideja je bila dobra, širimo se dalje.

Uz adrenalinski park, Bojan se bavi i poljoprivredom.

- Imamo dosta zemlje, korona nas je primorala da još nešto počnemo raditi. Primjerice, posadili smo krastavce i sad ih beremo i prodajemo u Podravku. Imamo i domaće rajčice, krumpir, luk. Kad dođete u naš park, jedete samo naše proizvode iz zemlje. Punac ima svoj veliko voćnjak, pa malo pomažem i njemu - govori nam Vručina.

Otac mu ima vinograde.

- Da, naše vino često dobije i nagrade. Odlučio sam igrati nogomet amaterski i posvetiti se vinogradu, voćkama, krastavcima i našem adrenalinskom parku. Sad sav u tome, ali naravno da za trening i utakmice uvijek ima vremena - kaže za kraj Vručina.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dobar dan 333 22.11.2020.

    Pa dosta sa likom...sta god otvorim ono Bojan...YouTube,24sata....Mislim lik mi je top...cjenio sam ga i kao i igraca...al dosta,ima i drugih...

  • cicinakitu 22.11.2020.

    Jel on bio baricev miljenik?

  • MaBla 22.11.2020.

    Zbog njega se išlo pratit Slaven. I da crvenadinara bil je ikona. Odličan igrač. Čak je i u makedonskoj ligi bil prvi strijelac. Šteta da nije dobil koju minutu za reprezentaciju. Svi smo očekivali koju minutu. Odigral sam z njim mali nogač. Jako pristojan i prizemljen momak. Sretno Ti bilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare