Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Sada imam adrenalinski park, a sadim i prodajem krastavce...'

'Sada imam adrenalinski park, a sadim i prodajem krastavce...'
6

Bojan Vručina (36), u karijeri je igrao za 11 klubova, a od jeseni nosi dres Zadrugara iz Hrastovskog. Okrenuo se privatnom biznisu u kojem uživa, pogotovo u poljoprivrednim aktivnostima

VIDEO

Kad sam za Borac igrao protiv trećeligaša Radnika iz Križevaca u četvrtfinalu Županijskog kupa, pobijedili smo 5-1, a ja sam zabio tri komada, kaže nam Bojan Vručina, koji je u međuvremenu napustio klub iz Imbriovca te postao novi napadač Zadrugara iz Hrastovskog.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Danas Bojan igra u Drugoj županijskoj ligi, a nekad je bio zvijezda Prve HNL. Sjećamo ga se kao sjajnog napadača Slaven Belupa. Dres kluba iz Koprivnice nosio je prvo od 2004. do 2010. godine. Tada je dobio i poziv u hrvatsku reprezentaciju.

Slaven Belupo - Dinamo

- Pozvao me Slaven Bilić. Bio sam u kampu u Rovinju i otišao s momčadi u Andoru na kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Nažalost, nisam dobio niti minutu, nisam debitirao za Hrvatsku, ali barem sam jednom bio dio reprezentacije - kaže Vručina i prisjeća se dana u Slaven Belupu.

- Trenirao me tamo izbornik Zlatko Dalić, Kruno Jurčić, Elvis Scoria, Mile Petković. Eminentna trenerska imena. Sa Scorijom sam ostao u sjajnim odnosima, i danas se često čujemo, kod njega sam igrao i najbolji nogomet. Veliki je trag na moju karijeru ostavio i Jurčić. Sjećam se pobjede protiv Hajduka 2-1, ja zabio i asistirao, a on sutra dolazi sa SN u rukama i kaže mi da tamo piše da sam najbolji igrač utakmice, a ja sam bio najgori. Naljutio sam se otišao iz svlačionice, bio sam mlad, nisam shvatio da on na takav način mene samo još želi dodatno motivirati - govori nam Bojan.

Igrao je za Hapoel u Izraelu, Duisburg u Njemačkoj, za nekoliko grčkih klubova, za Al Shabab u Jordanu, u slovenskoj ligi, mađarskoj ligi, makedonskoj ligi.

- Najljepše mi je bilo u Izraelu. Živjeli smo blizu mora i to su za mene najbolji trenuci nakon onih u Slaven Belupu, a kad se samo sjetim Jordana. Tamo nema profesionalizma. Ako trener kaže da je trening u tri popodne, neki igrači dođu u četiri. Pa nakon pola sata treninga, odu negdje pola sata, pa se ponovno vrate. Čudno je to sve tamo bilo, ostao sam kratko. Jordan mi nije ostao u lijepom sjećanju, ali Tel Aviv i Izrael jesu - kaže Vručina, koji za Slaven Belupo ima 150 nastupa u HNL-u.

Na leđima mu je 35 godina, ima suprugu i troje djece, tri sina, ali uz nogomet ostaje dok god bude mogao.

- Supruga se zna naljutiti kad kažem da mi je nogomet najveća ljubav. Igrat ću dok god budem mogao, makar i s jednom nogom. Takav sam, ne vidim se kao trener, ali kao igrač itekako da. Igrat ću još nekoliko godina. Sad sam u petoj ligi, a Borac komotno može igrati i treću - rekao je Vručina, a onda smo se ostavili teme nogometa.

Gdje je nekadašnja zvijezda Slaven Belupa danas, čim se bavi?

- Imam privatni biznis. U Vinogradima Ludbreškim otvorio sam adrenalinski park Vručina - počinje Bojan i nastavlja:

- Organiziramo rođendane, zabave za poslovne subjekte, momačke i djevojačke večeri, tamo dolaze i vrtićke grupe. Kod nas možete igrati paintball, airsoft, voziti karting, zaigrati ljudski stolni nogomet, a u planu je i izgradnja bazena, malonogometnog terena s umjetnom travom. Ideja je bila dobra, širimo se dalje.

Uz adrenalinski park, Bojan se bavi i poljoprivredom.

- Imamo dosta zemlje, korona nas je primorala da još nešto počnemo raditi. Primjerice, posadili smo krastavce i sad ih beremo i prodajemo u Podravku. Imamo i domaće rajčice, krumpir, luk. Kad dođete u naš park, jedete samo naše proizvode iz zemlje. Punac ima svoj veliko voćnjak, pa malo pomažem i njemu - govori nam Vručina.

Otac mu ima vinograde.

- Da, naše vino često dobije i nagrade. Odlučio sam igrati nogomet amaterski i posvetiti se vinogradu, voćkama, krastavcima i našem adrenalinskom parku. Sad sav u tome, ali naravno da za trening i utakmice uvijek ima vremena - kaže za kraj Vručina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica