To je to što me zanima!

Sada se sve zna: Evo tko stoji Dinamu na putu do polufinala

Dinamo je napravio ogroman uspjeh plasmanom u četvrtfinale EL, ali ovakav Dinamo može još dalje. Potencijalni protivnici su Manchester United, Roma, Arsenal, Granada, Villarreal, Ajax i Slavia Prag
Vidi originalni članak

Tko je vjerovao da Dinamo može do četvrtfinala?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Falilo je hrabrosti u prvoj utakmici, Tottenham je slavio s 2-0 i bilo je potrebno čudo za proći dalje.

No ovo što smo večeras gledali je nogometno savršenstvo. Svaki igrač grizao je kao da mu je ovo posljednja utakmica, a nevjerojatni Mislav Oršić zasjenio i Tottenhamove zvijezde od 100 milijuna eura.

Dinamo je napravio čudo nad čudima, u koje je rijetko tko vjerovao, pobijedio u uzvratu Tottenham 3-0 i prošao u četvrtfinale Europske lige.

Nevjerojatni je to skalp nad momčadi koja vrijedi 680 milijuna eura, igrači su zaslužili proslaviti, ali ovaj Dinamo ne misli stati samo na tome. Ovaj Dinamo želi i može do kraja.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje EL je pao, hrvatski prvak je među najboljih osam Europske lige, a na koga će u četvrtfinalu?

Ždrijeb je u petak u 13 sati, a svima je jasno da u ovoj fazi više nema laganog protivnika. 

Momčadi koje prijete Dinamu:

Arsenal, Granada, Roma, Manchester United, Slavia Prag, Villarreal i Ajax.

'Topnici' su u uzvratu izgubili od Olympiacosa (1-0) na svome stadionu, ali zahvaljujući pobjedi od 3-1 iz prve utakmice prošli su dalje. Koliko god momčad Mikaela Artete igrala varljivo ove sezone, Arsenal ima ogromnu kvalitetu, ali ako se Dinamo mogao nositi s Tottenhamom, zašto onda ne bi mogao i s 'Topnicima'.

Tu je i Granada koja je izbacila Molde s ukupnih 3-2, a upravo je ona po mnogima, uz Slaviju Prag, najpoželjniji protivnik. Roma se bez problema s ukupnih 4-1 obračunala sa Šahtarom i prošla u četvrtfinale, a prolazak je zasluženo izborila i Slavia koja je, nakon 1-1 u prvoj utakmici, pobijedila Rangerse 2-0 na njihovu terenu.

Villarreal je i u drugom susretu svladao Dinamo Kijev 2-0, dok je Ajax, nakon 3-0 iz prve utakmice, pobijedio i u uzvratu Young Boyse (2-0). U derbiju osmine finala Manchester United je izacio Milan nakon pobjede od 1-0 na San Siru.

Svatko ima svog favorita, Slavia Prag i Granada možda djeluju 'najlakše', a Ajax i Manchester United najgoropadnije. No što vi kažete, koga biste htjeli Dinamu u četvrtfinalu Europske lige?

Idi na 24sata

Komentari 174

  • axl44 19.03.2021.

    Ako budu igrali bojažljivo kao prije tjedan dana, mogu izgubiti od bilo od ovih 7 ekipa, a ako će igrat kao jučer, mogu također pobjedit bilo koga...

  • Traktori 19.03.2021.

    Ja nebi htio Villareal a Slavia i Granada su kao Dinamo. I oni ne dolaze često u poziciju igrati za 1/2 finale, zato će dati sve od sebe. Mislim bolje favorita nekog, koji će nas podcijeniti jer tada smo najbolji, kao i reprezentacija ➝ najbolje igraju protiv jačih...

  • humscro 19.03.2021.

    Od najpoželjnijeg prema najnepoželjnijem: Slavija, Granada, Roma, Villareal, Ajax, Arsenal, Manchester. S tim da nitko nije nepobjediv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare