To je to što me zanima!

Sakupljao i dodavao lopte Iscu, a sad će igrati s njim u Realu

Real Madrid je kupio Brahima Diaza, talentiranog 19-godišnjaka koji nije želio potpisati novi ugovor u Manchester Cityju. Transfer je vrijedan 17,3 milijuna eura, a Španjolac je potpisao do 2025. godine
Vidi originalni članak

Prije samo nekoliko godina sakupljao je lopte pokraj terena u Malagi. Stajao je odmah iza reklama i dodavao lopte Iscu, a sada će zaigrati njemu uz bok.

Real Madrid je kupio Brahima Diaza, talentiranog 19-godišnjaka koji nije želio potpisati novi ugovor u Manchester Cityju.

Mladom Španjolcu je ugovor s Manchester Cityjem završavao na ljeto, a kako on nije htio potpisati novi, Englezi su ga morali prodati da zarade na njemu barem nešto. Prema Transfermarktu, transfer je vrijedan 17,3 milijuna eura.

Brahim je s kraljevima potpisao šestipolgodišnji ugovor i na Santiago Bernabeuu bi trebao ostati do 2025. godine. Ove je sezone odigrao četiri utakmice za prvu momčad Pepa Guardiola, a priliku je opravdao s dva gola u Liga kupu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Malaginoj sezoni iz snova sakupljao lopte

Diaz je svoj nogometni put započeo u Malagi i tamo je početak njegove i Iscove nogometne priče. U sezoni 2011./12. dok je dugogodišnji veznjak kraljeva igrao u prvoj momčadi, Diaz je bio jedan od dječaka zaduženih za dodavanje lopte.

U Malagi su tada igrala velika imena poput Demichelisa, Monreala, Toulalana, Cazorle, Joaquína, Van Nistelrooya,... i sezonu su završili četvrti u prvenstvu. Diaz je u to vrijeme imao 12 godina, bio je član akademije i tako je zaslužio priliku da bude sakupljač lopti na utakmicama prve momčadi.

Isco je iz Malage 2013. godine otišao u Real Madrid i iz godine u godinu je postajao sve važniji igrač, osvojio s kraljevima četiri Lige prvaka. Pola godine kasnije Brahim je iz mladog pogona svog kluba otišao u City, probijao se kroz njihove mlađe selekcije, a kada je napokon zakucao na vrata prve momčadi, odučio je otići u Real. Tamo gdje ga čeka njegov nogometni idol...

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • chadjohn 10.01.2019.

    U Malazi* lol salimse

  • 07.01.2019.

    super.igrač

  • Dr.Gonzo. 07.01.2019.

    Ovaj ce se naigrati u realu kao i Odegaard

Komentiraj...
Vidi sve komentare