To je to što me zanima!

Samo jedan iz ‘generacije ‘92.’ radi u Hrvatskoj. Gdje su svi?

Dvadeset je godina prošlo od osvajanja košarkaškog srebra na Olimpijskim igrama u Barceloni. Ta je medalja vjerojatno najvredniji sportski uspjeh našeg sporta...
Vidi originalni članak

 Naravno, neki se s tom tezom neće složiti, ali ako akceptiramo element kolektivne amnezije, kojoj su Hrvati tradicionalno skloni, i stavimo te Igre u pravi kontekst, vjerojatno sam u pravu. A kontekst je prvo i jedino pojavljivanje pravog Dream teama, kontekst je i rat, kontekst je i prvi izlazak našeg sporta na svjetsku scenu. Ne, nisam želio otvoriti polemiku o ovoj temi, želio sam samo evidentirati što rade osvajači te vrijedne medalje i na koji su način zastupljeni u našem sportu. 

Od cijele te slavne generacije samo Aramis Naglić radi u domaćoj košarci, kao trener Kvarnera. A Skansi je u politici..

Reprezentativci su tad bili Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa, Stojko Vranković, Žan Tabak, Arijan Komazec, Velimir Perasović, Danko Cvjetićanin, Franjo Arapović, Aramis Naglić, Vladan Alanović i Alan Gregov, trener je bio Pero Skansi, a pomoćnik Aco Petrović. Šokantno je to da samo Naglić radi u domicilnoj košarci, kao trener Kvarnera. Skansi se nedavno ukrcao na politički brod. 

Ostali? Ima ih dosta u košarci, neki su čak i prošli kroz domaću košarku, zadržavajući se dulje ili kraće, ali trenutačno joj nitko nije ni blizu. Jesu li pobjegli glavom bez obzira, ili ih je netko/nešto otjeralo, ili je tako pao grah - tko to može znati i sa sigurnošću ustvrditi?! Sa sigurnošću se može reći samo to da je takvo stanje neprirodno i nenormalno, i niti jedna država na svijetu, a pogotovo ne tako mala država skromnih ljudskih resursa kakva je Hrvatska, nije si smjela dopustiti takvo što.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • željko Kocijan 27.02.2012.

    tu je i danko radić. tipično hrvatski. ostavi ono što ne valja, makni ono što valja. zato i jesmo tu gdje jesmo.

  • jarunos 27.02.2012.

    ZORANE???? ajde napisi o stanju u Ciboni???Uslikaj nam trofejnu salu koju si i ti sa peharima punio da ovi novopeceni klubovi poput kk zagreba i kk cedevite kaj je povjest i kaj je klub,zorane cekamo tvoj intervju ili sa Prkacinom ili Antunovicem,pehare i trofeje mozes uslikat da se vidi kaj je CIBONA???

  • riba mol 27.02.2012.

    bolesnoambiciozni,subjektivni,neodgovorni roditelji su veliki krivci što nam je kolektivni sport u raspadu,možda sam malo pojednostavnio ali ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare