To je to što me zanima!

Samo slučajnost?! Sedmorica igrača Nigera rođeni 1. siječnja

Znam da je to činjenica, pa zašto to ne bih javno rekao, poručio je bivši predsjednik Nigerskoga nogometnog saveza o aferi s nogometašima koji su stariji nego što pravila dozvoljavaju
Vidi originalni članak

Pitanje stvarne starosti tamnoputih sportaša posljednjih se godina često spominje u sportskoj javnosti, a novi slučaj zabilježen je u nogometnoj reprezentaciji Nigera do 17 godina.

Naime, osobni kartoni igrača koji nastupaju za tu selekciju u debiju na Svjetskom prvenstvu, koje se upravo održava u Indiji, govore kako su njih čak sedmorica rođeni - 1. siječnja 2000., odnosno 2001. Malo previše rođendana na isti dan, ha?

Bivši predsjednik tamošnjega nogometnog saveza Anthony Kojo Williams otišao je korak dalje i priznao da su čak 26 nogometaša u različitim mlađim uzrastima stariji nego što smiju biti.

- Znam da je to činjenica, pa zašto to ne bih rekao javno - kazao je Williams BBC-u.

Nije se Niger jedini ogriješio to pravilo, pretrage su pokazale kako su još nogometaši još četiri reprezentacija nešto odrasliji; Sjeverne Koreje, Iraka, Kostarike i - ne biste vjerovali - Njemačke?!

Idi na 24sata

Komentari 13

  • tommy19 11.10.2017.

    Smjesno!

  • profi19 11.10.2017.

    Pa oni su svi rodjeni 1.1. Ja sam osiguravo zdrastveo osiguranje jednoj obitelji iz angole koji imaju 9 djece. 6 od 9 djece bili rodjeni 1.1. Ja nisamo mogao vjeroavti. Valjdi samo neznaju kad su rodjeni pa su tad tako upisali u rodni list.

  • Ronaldinho20 11.10.2017.

    Većina ih to radi,ali ovo je preocito 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare