To je to što me zanima!

Samo su Kroos i Messi bolji: Modrić treći najbolji kreator

Isto bodova kao i Luka Modrić u izboru IFFHS-a za najboljeg kreatora igre ima i Neymar. Daleko ispred svih je Leo Messi, a Cristiano Ronaldo u toj je kategoriji tek na 11. mjestu
Vidi originalni članak

Luka Modrić treći je najbolji kreator igre na svijetu u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu statistiku i povijest (IFFHS).

Odlučili su tako nogometni stručnjaci iz 91 zemlje. Hrvatski veznjak dobio je 81 bod, koliko i Neymar, a ispred njih su Lionel Messi (247 bodova) te Toni Kroos (90).

Top 5 zatvara Kevin De Bruyne, dok su među deset najboljih još Isco, Andres Iniesta, Philippe Coutinho, Paolo Dybala i Christian Eriksen. Cristiano Ronaldo je tek na 11. mjestu.

CIES (Institut za nogometnu statistiku) je pak objavio idealnih 11 u dosadašnjem dijelu sezone, kao i najbolje igrače po pozicijama.

Idealnih 11 tako izgleda ovako: Oblak (Atletico), Alves (PSG), Otamendi (Man. City), Stones (Man. City, Ghoulam (Napoli), Jorginho (Napoli), Verratti (PSG), David Silva (Man. City), Messi (Barcelona), Neymar (PSG), Aguero (Man. City).

Kada su pak pozicije u pitanju Modrić je tek sedmi centralni veznjak, Pjanić drugi najbolji defenzivni vezni, Džeko treći najbolji napadač. Sve po pozicijama pogledajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • škripar91 11.12.2017.

    cuj ti kroo

  • KingNothing 11.12.2017.

    Najbolji strijelac u 2017: Messi, Najbolji playmaker u 2017: Messi, Najvise stvorenih sansi u 2017: Messi, Najvise uspjesnih driblinga u 2017: Messi, Najbolji igrac na svijetu u 2017: C. Ronaldo. Sta reci

  • fzd 11.12.2017.

    hahahah 247, a sljedeci tek 90. najveci ikad jos jednom pokazao zasto njemu ne trebaju ni zlatne lopte ni bilo kakve nagrade da bi mu sve cijeli svijeti divio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare