To je to što me zanima!

Samovojska o Rebiću: Ne znam čime sam ga uopće isprovocirao

To je elementarna početnička pogreška. Nevjerojatno je da u 38. minuti igrač ide mijenjati kopačku, kazao je o Rebiću HRT-ov stručni komentator Antun Samovojska, a hrvatski reprezentativac ga je prozvao na Instagramu
Vidi originalni članak

Ante Rebić jedan je od onih koji se rijetko oglašava u javnosti i zbog toga je mnoge začudila objava koja je tijekom dana osvanula na njegovom Instagram profilu. Ubrzo je nestao status, a nedugo nakon toga i njegov profil.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prozvao je izbornika Zlatka Dalića, napisao kako mu je žao što nismo napravili veći rezultat, a onda prozvao HRT-ove stručne komentatore Roberta Prosinečkog i Antona Samovojsku. Očito mu nisu najbolje sjeli njihove komentari o njegovom mijenjanju kopački tijekom utakmice.

- Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac' činjenica je da smo zadnje 2-3 godine (sranje - emoji)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJAci s TV; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku (emoji)! 'Zajedno smo jači' #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih - Hrvatska" - pisalo je navodno u statusu na Rebićevom Instagramu, pišu Sportske novosti

Javili smo se Antunu Samovojski, a kaže kako ga je Rebićeva prozivka iznenadila.

- Neću reći ništa o slučaju Rebić, kada ni sam nemam što reći o tome. Nisam rekao apsolutno ništa, samo sam ustvrdio činjenice, stvari koje su se dogodile na terenu. Ponovio sam kako je Ante mijenjao kopačke izvan igrališta, kasnije je to i slika pokazala, bio je to činjenični događaj. Nemam pojma čime sam ga naljutio ili isprovocirao, a zaista nemam što više reći o svemu ovome - rekao nam je dugogodišnji sportski novinar i HRT-ov stručni komentator Anton Samovojska.

Podsjetimo, Rebić je, u trenucima dok je Španjolska imala napad, išao mijenjati kopačke samo nekoliko minuta prije kraja prvog dijela. Španjolci su iskoristili igrača više i izjednačili na 1-1. Hrvatska je na kraju izgubila 5-3, a mnogi su prozvali hrvatskog reprezentativca zbog njegovog poteza.

- To je elementarna početnička pogreška. Nevjerojatno je da u 38. minuti igrač ide mijenjati kopačku. Nevjerojatna stvar, a i nevjerojatna stvar da to suigrači nisu vidjeli - kazao je Samovojska u HRT-ovoj emisiji Europeo nakon poraza od Španjolske. 

Robert Prosinečki je cijelu situaciju kratko prokomentirao za Index.

- Ne znam tko je Rebić. Nisam ga nešto vidio već duže vrijeme.

Je li riječ o hakerskom napadu ili je stvarno Rebić svoje nezadovoljstvo poželio podijeliti s javnosti, teško je reći. No, da je to stvarno napravio, vjerojatno bi si zauvijek zatvorio vrata reprezentacije. Kako god, cijela situacija je jako čudna, a možda jednom saznamo pozadinu ovog neobičnog slučaja. 

Idi na 24sata

Komentari 282

  • Porthos 01.07.2021.

    Dalić je stvarno nekon rusije trebao otići jer je kostur repke otišao u mirovinu i bio je potreban trener s vizijom nove mlade repke -po meni Bjelica!Što se tiče Žutog za ono vrijeme bio je solidan igrač no danas igrati s toliko gemišta i cigarilosa mislim da bi mu bilo potrebno umjetno disanje nakon 5 min. ,a kao komentator je čista nula(0),a za trenerski poziv je kao stvoren pogotovo taktika ispijanja gemišta i na kraju balade za sve je kriva politika i podobnost to nam je upropastilo sport i državu (.)točka

  • Demetra 01.07.2021.

    Samovojska je rijetko fin čovjek i pravi gospodin u nogometnim krugovima, a o njegovom nogometnom znanju da i ne počinjem. Pa gdje se ovaj panjina baš na njega namjerio!?

  • Pravednik_1960 01.07.2021.

    Krivac protiv Španjolske su Dalić 50% ( kako je moguće da se Brekalo našao dva puta kao bek sam u obrani i epilog je 3:1), a Rebić 20% neprofesionalizam , Petković 15% nepripremljen i Gvardiol 15% mladost i čvrstina ispao u produžetku naivan ali tu je Dalić sukrivac trebao je staviti Vrsaljka u produžetku osvježiti obranu. Obrana i napadači se najviše troše osobito bekovi i krila ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare