Sport

Komentari 282

Samovojska o Rebiću: Ne znam čime sam ga uopće isprovocirao

Samovojska o Rebiću: Ne znam čime sam ga uopće isprovocirao

To je elementarna početnička pogreška. Nevjerojatno je da u 38. minuti igrač ide mijenjati kopačku, kazao je o Rebiću HRT-ov stručni komentator Antun Samovojska, a hrvatski reprezentativac ga je prozvao na Instagramu

Ante Rebić jedan je od onih koji se rijetko oglašava u javnosti i zbog toga je mnoge začudila objava koja je tijekom dana osvanula na njegovom Instagram profilu. Ubrzo je nestao status, a nedugo nakon toga i njegov profil.

Prozvao je izbornika Zlatka Dalića, napisao kako mu je žao što nismo napravili veći rezultat, a onda prozvao HRT-ove stručne komentatore Roberta Prosinečkog i Antona Samovojsku. Očito mu nisu najbolje sjeli njihove komentari o njegovom mijenjanju kopački tijekom utakmice.

- Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac' činjenica je da smo zadnje 2-3 godine (sranje - emoji)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJAci s TV; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku (emoji)! 'Zajedno smo jači' #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih - Hrvatska" - pisalo je navodno u statusu na Rebićevom Instagramu, pišu Sportske novosti

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Javili smo se Antunu Samovojski, a kaže kako ga je Rebićeva prozivka iznenadila.

- Neću reći ništa o slučaju Rebić, kada ni sam nemam što reći o tome. Nisam rekao apsolutno ništa, samo sam ustvrdio činjenice, stvari koje su se dogodile na terenu. Ponovio sam kako je Ante mijenjao kopačke izvan igrališta, kasnije je to i slika pokazala, bio je to činjenični događaj. Nemam pojma čime sam ga naljutio ili isprovocirao, a zaista nemam što više reći o svemu ovome - rekao nam je dugogodišnji sportski novinar i HRT-ov stručni komentator Anton Samovojska.

Zagreb: Promocija knjige izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića

Podsjetimo, Rebić je, u trenucima dok je Španjolska imala napad, išao mijenjati kopačke samo nekoliko minuta prije kraja prvog dijela. Španjolci su iskoristili igrača više i izjednačili na 1-1. Hrvatska je na kraju izgubila 5-3, a mnogi su prozvali hrvatskog reprezentativca zbog njegovog poteza.

- To je elementarna početnička pogreška. Nevjerojatno je da u 38. minuti igrač ide mijenjati kopačku. Nevjerojatna stvar, a i nevjerojatna stvar da to suigrači nisu vidjeli - kazao je Samovojska u HRT-ovoj emisiji Europeo nakon poraza od Španjolske. 

Robert Prosinečki je cijelu situaciju kratko prokomentirao za Index.

- Ne znam tko je Rebić. Nisam ga nešto vidio već duže vrijeme.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Je li riječ o hakerskom napadu ili je stvarno Rebić svoje nezadovoljstvo poželio podijeliti s javnosti, teško je reći. No, da je to stvarno napravio, vjerojatno bi si zauvijek zatvorio vrata reprezentacije. Kako god, cijela situacija je jako čudna, a možda jednom saznamo pozadinu ovog neobičnog slučaja.