To je to što me zanima!

San se nastavlja: Leicester minimalno dobio Newcastle

Nogometaši Leicestera pobijedili su nogometaše Newcastlea s minimalnih 1-0 i zadržali prednost od pet bodova nad Tottenhamom. Strijelac jedinog gola za 'lisice' bio je Shinji Okazaki fenomenalnim škaricama
Vidi originalni članak

Nogometaši Leicestera pobijedili su nogometaše Newcastlea s minimalnih 1-0 i zadržali prednost od pet bodova nad Tottenhamom. Strijelac jedinog gola za 'lisice' bio je Shinji Okazaki fenomenalnim škaricama, a zanimljivo je da je to bio jedini udarac Leicestera u okvir gola 'svraka'.

Dvanaesti put ove sezone Leicester je protiv nekog protivnika slavio s 1-0. Najviše od svih momčadi u Premier ligi. No iako je bilo "samo" 1-0, Leicester je čak 27. utakmicu (od ukupnih 30 kola) ove sezone uspio zabiti. Još jedan dokaz koliko je Claudio Ranieri posložio momčad koja se prošle sezone borila za ostanak u prvoj ligi.

Bila je ovo debi utakmica za povratnika u Premier ligu Rafaela Beniteza, koji je preuzeo Newcastle nakon što je nekadašnji engleski izbornik Steve McClaren dobio otkaz. Benitez ima samo jedan cilj, a to je zadržati Newcastle u Premiershipu. Iako nema lošu momčad, a imajući u vidu i da je dobro trošio zadnja dva prijelazna roka, Newcastle je puno ispod svojih mogućnosti. Nalazi se tek na 19. mjestu, bod do 17. koje donosi spas.

Imao je Newcastle prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Najviše je prijetio preko Mousse Sissoka i Ayozea Pereza, a neke prilike imao je i Aleksandar Mitrović. No Leicester je stigao do 18 pobjede u prvenstvu i upisao drugu pobjedu zaredom dok je Newcastle 18. put od zadnje 22 utakmice izgubio u gostima.

- Imali smo prilike vidjeti mnogo predanosti i strasti. Oni su se zaista puno trudili, a nikad nije jednostavno igrati protiv momčadi koja igra takvim tempom - rekao je nakon utakmice novi menadžer Newcastlea Rafael Benitez.

Još je osam kola do kraja prvenstva, a ovo je raspored Leicestera do kraja:

  • Crystal Palace - Leicester, 19. ožujka
  • Leicester - Southampton, 3. travnja
  • Sunderland - Leicester, 10. travnja
  • Leicester - West Ham, 17. travnja
  • Leicester - Swansea, 24. travnja
  • Manchester United - Leicester, 1. svibnja
  • Leicester - Everton, 7. svibnja
  • Chelsea - Leicester, 15. svibnja

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Rade RadomirMajstorovic 15.03.2016.

    navijam za junajted ali zelim lesteru da osvoji premier ligu od srca jer su zasluzili kako igraju sretno momci

  • mini mrcina 15.03.2016.

    zadnje tri utakmice odlucuju prvenstvo, iskreno se nadam da ga nece tu na kraju ispustit, samo u inat bogatasima koji se rasipaju novcem

  • sena2 15.03.2016.

    Neznam zašto je to više san..Do kraja mogu realno dobiti sve osim možda Chelsea i M.Utd koji se pomalo popravljaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare