To je to što me zanima!

Šangaj umjesto BiH: Ma za milijun eura može i u Kinu!

Ćiro Blažević je pun energije, rekao je prvi čovjek Šangaja, kod kojeg će vitalni Ćiro godišnju plaću izbornika BiH zaraditi za svega - dva tjedna
Vidi originalni članak

Ne mogu, sine, više biti izbornik Bosne i Hercegovine, nisam uspio. Strašno sam nesretan, ali nema druge, tužnim glasom rekao je Miroslav Blažević (75).
Ćiro kaže da ga nisu potjerali, sam je odllučio otići iz BiH.
- Imam podršku svih, ali nisam uspio. Očekivao sam da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. A nismo i to me previše pogodilo. Sve se zakompliciralo i možda je bolje da odem. Ovdje sam ionako već dosadio i Bogu i vragu - rekao je Ćiro.
Rastanak je “trener svih trenera” jučer liječio šopingom. A tugovati neće dugo. Iz kineskog prvoligaša Shenhuija tvrde da je Ćiro novi trener šangajskoga kluba, a priložili su i “pismo namjere” s njegovim potpisom.
Vlasnik Shenhuija Zhu Jun otkrio je da su s bivšim hrvatskim izbornikom pregovarali 24 dana, odnosno 576 sati. “Pismo namjere” navodno je Ćiro potpisao u Beču 9. prosinca.
- Još me zovu brojni klubovi iz cijelog svijeta i zbog toga mi je drago. No nije još ništa definirano, nisam još ništa potpisao. Ali još ću razgovarati s njima, stvarno nemam ništa protiv odlaska u Kinu. Iako, malo je daleko...
Menadžer mu je sin Miro, koji ima i dobru ponudu Maroka, a navodno i jedne reprezentacije koja je na SP-u. No Kinezi mu nude milijun eura za samo sedam mjeseci.
- Nije ni to definirano, ali vjerojatno ću prihvatiti tu ponudu. To će mi biti novi izazov.
Ćiro tvrdi da je kao izbornik BiH imao plaću od 5000 eura. U Shenhuiju Ćiro može godišnju izborničku plaću iz BiH, 60.000 eura, zaraditi za manje od dva tjedna.

NA WIKIPEDIJI JE VEĆ POSTAVLJEN ZA TRENERA
Kinezi su oduševljeni Ćirom, na internetskoj stranici kluba prikazali su ga kao Djeda Mraza (lijevo). Stavili su galeriju slika i naveli Ćirine najveće uspjehe. I na internetskoj enciklopediji Wikipediji, na klupskoj stranici, piše da je trener Ćiro Blažević. No na istoj stranici netko je stavio i “J... vas Ćiro, a i vi njega...”

BLAŽEVIĆA U KINI ČEKA SLOVENAC
Gospodin Blažević je odveo BiH u dodatne kvalifikacije i energija mu sigurno nije problem, izjavio je vlasnik Shenhuija Zhu Jun.
Šangajski klub igra na stadionu koji prima 33.060 gledatelja, a Ćiri bi u prilagodbu u novom klubu mogao pomoći slovenski igrač Aleksander Rodič.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare