To je to što me zanima!

Sanja Jovanović: Plakala sam, normalno da jesam

Sanja Jovanović doplivala je do europskog zlata na 50 metara leđno i pritom “pomela” dosadašnji svjetski rekord i naplatila sav uloženi trud
Vidi originalni članak

Nakon europskog srebra, kaže, bila je na rubu suza. Sanja Jovanović jučer je i taj rub “prešla”...
- Plakala sam, normalno da sam plakala. Fantastičan je ovo osjećaj - pričala je nova svjetska prvakinja nakon jednog od najvećih uspjeha našeg plivanja. Ona je plakala nakon utrke, njene suparnice za vrijeme. “Eksplodirala” je već na startu i vrlo brzo postalo je jasno da će jedini njen protivnik biti vrijeme. Ostale plivačice jučer  nisu imale nikakve šanse. Na prolazu je već bila bolja od svjetskog rekorda, u drugih 25 m potegnula još jače i u cilj ušla s nevjerojatnih 26,50. “Pomela” je svjetski rekord za, ovu kratku dionicu, golemih 33 stotinke.
- Nisam mogla vjerovati! Znala sam da idem dobro, ali mislila sam da ću ići oko 26,90.
Daleko je to bilo od tih 26,90, daleko od toga što je ona mislila da može. Samo jedan čovjek znao je da vrijedi puno, puno više.
- Kad me prije nešto više od godinu dana preuzeo trener Dimitar Bobev, rekao mi da je došao od mene napraviti svjetsku prvakinju. Evo, uspio je i puno mu hvala zbog toga. Puno hvala njemu, a i mojoj majci...
Hvala i tebi, svjetska rekorderko!



KARIJERA PUNA VELIKIH KRIZA
Četiri godine, pune četiri godine Sanja je iz dana u dan nizala desetke kilometara, ali gotovo se ni milimetar nije pomaknula. Od EP-a 2003. do EP-a 2006. na 50 metara leđno skinula je samo 29 stotinki i nema tog čovjeka koji bi na sve to ostao imun.
- Imala sam kriza, kao i svaki sportaš često sam ih prolazila - rekla je Dubrovkinja, prisjetivši se manje sretnih dana. A sve njene emocije koje su jučer do kraja izašle na vidjelo jasno govore da samo ona zna koliko je sve to zapravo bilo teško.
- Hvala treneru Bobevu. On je jedini vjerovao u mene kad je bilo najteže - rekla je i time prešutno otkrila koliko je teških dana, nadamo se, sada iza nje. Zaslužila je, kao malo tko zaslužila je ovaj svjetski rekord. I koliko god on bio velik, Sanja ga je jako skupo platila.

EUROPSKI PUT DO SVJETSKOG REKORDA
EP 2003. 50 m leđno 27.99
EP 2004. 50 m leđno 28.17
EP 2005. 50 m leđno 27.73
EP 2006. 50 m leđno 27.70
EP 2007. 50 m leđno 26.50

SVJETSKI REKORD I ZLATNA MEDALJA SANJE JOVANOVIĆ!

Idi na 24sata

Komentari 4

  • brusnica 16.12.2007.

    sad su se svi sjetili tko je sanja (kao i nedavno blanke) a kad im treba stvoriti uvjete za normalan trening, nikome nije stalo.....bravo curo

  • Keira 16.12.2007.

    svaka cast! neka je! nitko ne zna kako je to tesko...i nek je plakala, i ja bih...

  • Faaip de Oiad 16.12.2007.

    ma masala super, cijeli dan cugam pa nemam pojma. svaka cast . a j ga bud je jaci od mene

Komentiraj...
Vidi sve komentare