To je to što me zanima!

Santini: Mogu biti važan igrač za Freiburg, puno sam naučio

Razlika između hrvatske i njemačke lige je ogromna. Bundesliga je profesionalnija, a taktički su zahtjevi veći - kazao je Santini koji je u Freiburgu na posudbi iz Zadra
Vidi originalni članak

"Ne tako davno s deset golova u 16 utakmica prvog dijela sezone hrvatskog prvenstva Ivan Santini je bio čovjek kojeg su slavili. Nagrada: na zimu ga je Zadar posudio Freiburgu." Početak je to članka o 23-godišnjem napadaču u novom broju Kickera.

"Santini je startao u samo tri utakmice u Bundesligi, a u još sedam je ušao s klupe. Nije postigao nijedan gol. Unatoč tome, Freiburg je posudio 190 centimetara visokog napadača na još jednu sezonu. Vjera u njegove mogućnosti je neslomljiva", navodi u nastavku Kicker i citira pomoćnog trenera Freiburga Larsa Voßlera.

- Ivan je jak u zraku i ima vrlo dobru realizaciju. Nevjerojatno je ambiciozan i ima sjajan stav. Prošle je sezone upao u svojevrsnu rupu jer su ga ovdje dočekali znatno teži treninzi nego u Zadru. Morao je proći fazu prilagodbe, a budući da je toliko ambiciozan, uspio je preći preko ruba. Sada se u sedam i pol tjedana priprema ima priliku adekvatno pripremiti. Puno radi i u slobodno vrijeme - rekao je Voßler.

I sam Santini osjeća da je na dobrom putu.

- Puno sam naučio tijekom prvih šest mjeseci u Freiburgu. Sada bolje poznajem momčad i znam što trener očekuje od mene. Razlika između hrvatske i njemačke lige je ogromna. Bundesliga je puno profesionalnija, a taktički su zahtjevi veći - kazao je Santini koji je optimističan uoči nove sezone.

- Sada se osjećam fizički jačim i želim dokazati da mogu biti važan igrač za Freiburg.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_37285 09.07.2012.

    grad zadar je tvornica talenata :) bravo decko

  • YvesGrgic 09.07.2012.

    Jedina sansa mladima da se iscupaju iz recesije je sport bravo Santini

  • LeBron 09.07.2012.

    Što Reno Sinovčić uspije,a da ne govorimo o Tomasovu koje bio na pripremama s Dinamom, malo nabio cijenu i onda potpisao za 1860 Munchen

Komentiraj...
Vidi sve komentare