To je to što me zanima!

Sara Kolak razveselila djecu na Erste Plavoj ligi u Rijeci. Učenici iz 44 škole bili na natjecanju

Atletika je vrlo važna jer djeca nakon nje mogu trenirati bilo koji drugi sport, budući da je atletika kombinacija brzine i snage, što je važno u svakom sportu, priča mladi Lovro, natjecatelj Erste Plave lige
Vidi originalni članak

Erste Plava liga otputovala je do Kvarnera, u Rijeci su održane kvalifikacije 11. sezone ovog atletskog natjecanja za učenike i učenice od prvog do šestog razreda.

Učenici iz čak 44 osnovnih škola došli su na natjecanje, kojem je nazočila i zlatna olimpijka iz Rio de Janeira, Sara Kolak (27), koja je slavila u bacanju koplja. 

PROMO Erste Plava Liga prepoznata je kao značajan projekt za razvoj i promociju atletike u Hrvatskoj

Direktorica Atletskog kluba Iva Florjančić istaknula je kako su u proteklih 11 godina na Erste Plavoj ligi nastupili brojni današnji atletičari i atletičarke kluba s Kantride. Mnogi su se vratili na današnjem natjecanju, ali u ulozi volontera koji pomažu u organizacijskim poslovima.

- Na Erste Plavoj ligi nastupam već tri godine, a prošle godine sam bila i finalistica u bacanju kugle. Danas sam bacala kuglu i skakala u dalj. Počela sam proteklih godine i ozbiljnije trenirati atletiku, pa sam već bila i na državom dvoranskom prvenstvu druga u bacanju kugle. Mislim da je bitno da se djeca već u ranoj dobi upoznaju s raznim sportovima, pa se radi zdravlja i nastave baviti sportom - rekla je učenica šestog razreda Vana Abramović.

I Zara Mateljan ima jednako dugačak staž na ovom natjecanju.

- Treći put sam na Erste Plavoj ligi i isto toliko godina treniram atletiku. Danas sam trčala na 60 metara i skakala u dalj. U dalju sam lani bila treća u skoku u dalj na finalu u Zagrebu. Važno je doći na ovo natjecanje da bi djeca stekla neke sportske navike, ne samo u atletici nego i u drugim sportovim - rekla nam je ova učenica 6. razreda OŠ Kantrida.

Učenik 6. razreda OŠ Srdoči Lovro Papić zašto je prije bilo kojeg drugog sporta važno trenirati atletiku.

ATLETSKO NATJECANJE ZA MLADE Erste Plava liga u Čakovcu: Oni najbolji izborili finale u Zagrebu

ATLETSKO NATJECANJE ZA MLADE Kvalifikacije Erste Plave lige održane u Puli. Atletski savez i policija održali važnu kampanju

- Na Erste Plavoj ligi nastupam od trećeg razreda. Skačem u dalj i trčim na 600 metara. Prije dvije godine nastupao sam i na finalu u Zagrebu. Atletika je vrlo važna jer djeca nakon nje mogu trenirati bilo koji drugi sport, budući da je atletika kombinacija brzine i snage, što je važno u svakom sportu. Ja se želim ozbiljno baviti atletikom i ostvariti u budućnosti dobre rezultate - rekao je Lovro.

Kvalifikacije Erste Plave lige 2023 nastavljaju se 1. lipnja natjecanjem na Sveticama u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gavran_st 26.05.2023.

    vida sa sisama

Komentiraj...
Vidi sve komentare