Sport

Komentari 1

Sara Kolak razveselila djecu na Erste Plavoj ligi u Rijeci. Učenici iz 44 škole bili na natjecanju

Sara Kolak razveselila djecu na Erste Plavoj ligi u Rijeci. Učenici iz 44 škole bili na natjecanju

Atletika je vrlo važna jer djeca nakon nje mogu trenirati bilo koji drugi sport, budući da je atletika kombinacija brzine i snage, što je važno u svakom sportu, priča mladi Lovro, natjecatelj Erste Plave lige

Erste Plava liga otputovala je do Kvarnera, u Rijeci su održane kvalifikacije 11. sezone ovog atletskog natjecanja za učenike i učenice od prvog do šestog razreda.

Učenici iz čak 44 osnovnih škola došli su na natjecanje, kojem je nazočila i zlatna olimpijka iz Rio de Janeira, Sara Kolak (27), koja je slavila u bacanju koplja. 

Direktorica Atletskog kluba Iva Florjančić istaknula je kako su u proteklih 11 godina na Erste Plavoj ligi nastupili brojni današnji atletičari i atletičarke kluba s Kantride. Mnogi su se vratili na današnjem natjecanju, ali u ulozi volontera koji pomažu u organizacijskim poslovima.

- Na Erste Plavoj ligi nastupam već tri godine, a prošle godine sam bila i finalistica u bacanju kugle. Danas sam bacala kuglu i skakala u dalj. Počela sam proteklih godine i ozbiljnije trenirati atletiku, pa sam već bila i na državom dvoranskom prvenstvu druga u bacanju kugle. Mislim da je bitno da se djeca već u ranoj dobi upoznaju s raznim sportovima, pa se radi zdravlja i nastave baviti sportom - rekla je učenica šestog razreda Vana Abramović.

I Zara Mateljan ima jednako dugačak staž na ovom natjecanju.

- Treći put sam na Erste Plavoj ligi i isto toliko godina treniram atletiku. Danas sam trčala na 60 metara i skakala u dalj. U dalju sam lani bila treća u skoku u dalj na finalu u Zagrebu. Važno je doći na ovo natjecanje da bi djeca stekla neke sportske navike, ne samo u atletici nego i u drugim sportovim - rekla nam je ova učenica 6. razreda OŠ Kantrida.

Učenik 6. razreda OŠ Srdoči Lovro Papić zašto je prije bilo kojeg drugog sporta važno trenirati atletiku.

- Na Erste Plavoj ligi nastupam od trećeg razreda. Skačem u dalj i trčim na 600 metara. Prije dvije godine nastupao sam i na finalu u Zagrebu. Atletika je vrlo važna jer djeca nakon nje mogu trenirati bilo koji drugi sport, budući da je atletika kombinacija brzine i snage, što je važno u svakom sportu. Ja se želim ozbiljno baviti atletikom i ostvariti u budućnosti dobre rezultate - rekao je Lovro.

Kvalifikacije Erste Plave lige 2023 nastavljaju se 1. lipnja natjecanjem na Sveticama u Zagrebu.