To je to što me zanima!

Šarić korak od triple-doublea, Rozić odigrao partiju karijere

Cibona je uvjerljivo svladala Krku 92-78, a Dario Šarić ostao je jednu asistenciju kratak do triple-doublea, dok je Marin Rozić odigrao partiju karijere u Ciboni...
Vidi originalni članak

Dario Šarić ostao je jednu asistenciju kratak do triple-doublea, Marin Rozić zabio je 27 koševa, što mu je rekord u 10-godišnjoj karijeri u Ciboni, a Cibona je uvjerljivo svladala Krku 92-78.

Imali su ''vukovi'' i 18 razlike na poluvremenu, a uskoro i 23 poena viška, a gosti iz Novog Mesta do kraja su iskoristili Cibonin pad koncentracije i napravili kozmetički zahvat na rezultatu.

- Imali smo pravi pristup i koncentraciju, ali ne smijemo dopustiti da pada u drugom poluvremenu. Najbitnije je da smo izvukli pouku nakon Smedereva i odigrali puno bolje - rekao je Rozić, koji je već četvrti put ove sezone zabio više od 20 koševa.

Cibonin kapetan pogodio je oba slobodna bacanja, svih pet šuteva za dva poena i pet od šest trica, a imao je i šest skokova i pet asistencija, od kojih treba izdvojiti majstorsku iza leđa za polaganje Kuridže. S valorizacijom 40 najvjerojatnije će mu pripasti titula igrača kola (u nedjelju i ponedjeljak još se igraju dvije utakmice), ali fantastičan je bio i Dario Šarić. Uz 20 koševa sakupio je i 14 skokova te devet asistencija. Na pitanje bi li u završnici pozvao neku akciju za njega da je znao da mu nedostaje jedna asistencija do triple-doublea, Rimac se nije dao.

- Ma trebao mu je zapisnički stol upisati još jednu.

Sa strane je sve slušao Krkin trener Aleksandar Džikić, pa se ubacio:

- Mi bismo napravili faul - nasmijao je prisutne pa dodao:

- Jer, naravno, uvijek znamo statistiku igrača Cibone.

Šarićev asist za Rozića pogledajte OVDJE

Cedevita razbila Radnički

Podjednako uvjerljiva bila je i Cedevita u Kragujevcu. Imala je i 23 razlike, završilo je 78-61, iako je bila toliko okrnjena da je morala upropastiti priliku svojim juniorima da odu na završni turnir Eurolige. S turnira u Beogradu povukla je Lovru Mazalina, kako bi imala deset igrača u zapisniku i ne bi morala platiti kaznu. Juniori su, bez svog najboljeg igrača, u polufinalu turnira izgubili od Crvene zvezde.

Kao i većim dijelom sezone, najefikasniji igrač Cedevite bio je Nolan Smith sa 17 koševa, a Jusuf Nurkić zabio je 16 uz 15 skokova.

Zadar je i dalje na samom dnu ABA lige, a ovaj put izgubio je u Skoplju od MZT-a 78-69. Novi Amerikanac Lyons brzo je dobio velike ovlasti. Ispalio je 17 šuteva za ukupnih 17 poena, a podijelio je samo tri asistencije. Ne djeluje bolje od sunarodnjaka koji su posljednjih godina prodefilirali Višnjikom...

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dazoh 23.02.2014.

    Usporedite rezultate od kada Cibona ima samo jednog stranca i domačeg dečka za trenera sa onom legijom stranaca od prije nekoliko mjeseci i rezultatima u to vrijeme a i sa brojem gledatelja.

  • libeluli 23.02.2014.

    Bravo za oba kluba, ali još ne mogu prežaliti zadnji poraz Cedevite... onakav zicer

  • strmi007 23.02.2014.

    Sve bolji Šarić,bit će od njega igrača ako se nastavi razvijati kako treba :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare