To je to što me zanima!

Šarić: Poznato je da mi Hrvati ovakve utakmice igramo slabo

Krenuli smo dosta lagano i mlitavo i tražili se cijelu utakmicu. Kad smo trebali okrenuti na 11-12 razlike, nismo uspjeli, poručio je Šarić koji je zabio 15 koševa
Vidi originalni članak

Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 78-72 u četvrtom kolu skupine C EuroBasketa u Areni. Samo +6 za Perasovićeve izabranike nije nešto što je moglo oduševiti domaće navijače koji se, istina, nisu pojavili u prevelikom broju.

- Krenuli smo dosta lagano i mlitavo i tražili se cijelu utakmicu. Kad smo trebali okrenuti na 11-12 razlike, nismo uspjeli. Tomiću je teže braniti pick-and-pop nego pick-and-roll, to nas je koštalo dvije-tri trice - rekao je Dario Šarić koji je zabio 15 poena, ali i samo jedan od sedam s crte slobodnih bacanja.

- Kod nas Hrvata poznato je da mi ovakve utakmice igramo slabo. Nadam se da ćemo sutra protiv Gruzije od početka otići na 20 razlike, na kraju smo danas dobili to sa 70-80 posto. Najvažnije je da smo osigurali drugi krug. Uz ne previše dobru igru, uspjeli smo pobijediti i pokazali karakter u ključnim trenucima - dodao je Šarić.

- Gruzija ima sjajne igrače. Budemo li igrali kao danas u početku, neće biti dobro. Sjećate se Slovenije kad smo dobili u zadnjoj lopti u produžetku, to se ne smije ponoviti.

Bogdanović: Gruziju shvatiti maksimalno ozbiljno

- Opet smo otvorili utakmicu na način koji se ne smije događati. Ovo nam je ne znam koja utakmica da počnemo s -10 zaostatka, ne smijemo davati ovakvim protivnicima da se razmašu - rekao je Bojan Bogdanović za HRT nakon utakmice.

- Kad ovakve momčadi otvore utakmicu s pogođenim šutovima i divljim ulazima, dobiju samopouzdanje i teško je igrati. Vodilja nam mora biti drugo poluvrijeme i utakmica protiv Grčke.

- Slijedi Gruzija, trebamo je shvatiti maksimalno ozbiljno. Igramo pred svojom publikom, trebamo pobijediti i sa što boljim omjerom otići u Francusku - zaključio je Bogdanović koji je ubacio 13 poena.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Danijel Bedic 10.09.2015.

    .bitno je da se mediji raspisu o velikom talentu Saricu,a ne da nije talent,nego NE moze dati kos niti iz slobodnog bacanja....hahahah

  • choopo 10.09.2015.

    Vidi se da ova mladost ima hrabrosti u odnosu na prošle varijante,ali priprema utakmice mora biti mnogo mnogo bolja. Odlijepe li se Srbi 10 razlike priča je završena. Skupina je dosta slaba i nema se pravi uvid na kvalitetu igre. U B skupini ima više jakih ekipa nego u svim ostalim zajedno.Ko bude peti tamo lagano bi se prošetao u ostalim.Ukoliko Njemačka dobije Španjolce oni budu peti i lete van.A Novicki se predati neće. Jedini jaki protivnik bila je Grčka,a sledeći vjerojatno Srbija.

  • hasekovistupovi100 10.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare