To je to što me zanima!

Šarić: Umoran sam psihički, prerano smo izletjeli s EP-a

Ova sezona u Philadelphiji bit će teža za mene, pogotovo što se tiče minutaže. Sad ću igrati u boljoj momčadi, no neću biti mentor Fultzu, to je posao za trenere, kaže Dario Šarić
Vidi originalni članak

Dario Šarić (23) vratio se u Philadelphiju. Nakon sjajne 'rookie' sezone u kojoj je bio u izboru za novaka godine, hrvatskog košarkaškog reprezentativca čeka iznimno izazovna druga sezone.

Joel Embiid i Ben Simmons su zdravi, tu je i prvi izbor drafta Markelle Fultz, došao je i odličan šuter JJ Reddick te je realno očekivati da Šariću neće biti lagano izboriti minutažu kao i prošle godine.

- Ova sezona bit će sigurno teža za mene. Prošle godine igrao sam dobro i nadam se barem istoj minutaži, premda želim i više igrati. No najvažnije je da sam u boljoj momčadi tako da sam zapravo spreman prihvatiti bilo koju ulogu koju mi daju - rekao je Šarić.

Dobar dio minuta mogao bi mu oduzeti Simmons, koji kao i Dario odlično kontrolira loptu i sjajan je asistent.

- Znam da sve što i ja mogu, radi i Ben. Teško je reći kako ćemo izgledati, no bit će nam lakše jer imamo puno igrača koji znaju igrati - istaknuo je Dario od kojeg se očekuje i svojevrsna mentorska uloga prema prvom izboru drafta Fultzu.

- U redu, imam jednu godinu iza sebe u NBA ligi te mnogo iskustva igranja ozbiljnih utakmica, kako s reprezentacijom, tako i u Euroligi, no ne želim mladim dečkima biti mentor. Sličnih smo godina i mislim da nije dobro da ih ja vodim, to je uloga za veterane i trenere. Ja im mogu biti poput starijeg brata, koji će im pomoći ako pitaju za savjet - rekao je Šarić.

Dario je priznao da je umoran, no da je za to 'kriva' hrvatska košarkaška reprezentacija.

- Više sam umoran psihički nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket s reprezentacijom. Fizički sam, pak, jako dobro jer sam imao zaista mnogo vremena za odmor. Najviše u posljednjih 10 godina - istaknuo je Šarić.

Bojan: Želim popraviti obranu 

Bojan Bogdanović (28) predstavljen je u Indiani. Hrvatskom šuteru nakon Brooklyn Netsa, Washington Wizardsa, Pacersi su treća NBA momčad u karijeri.

- Selidba mi nije problem, takav je život sportaša u Americi. Zašto Indiana? U prijašnjim momčadima bio sam starter ili šesti igrač, a znam da ću i u Pacersima dobiti važne minute. Svi znaju da imam dobar šut, no želim popraviti svoju igru u obrani - rekao je Bojan.

Premda je dobar dio ljeta proveo s reprezentacijom, Bogdanović je na početak priprema, kaže, stigao odmoran.

- Ponekad je dobro biti zaposlen preko ljeta, a ponekad je sjajno odmoriti glavu i tijelu. Trenutačno sam u dobroj fizičkoj spremi, a ponosan sam što sam na Eurobasketu mogao predstavljati svoju državu. Nakon EP-a imao sam dva tjedan slobodno - istaknuo je Bogdanović.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DraženMuhvić 26.09.2017.

    Mentor Fultzu?!?! Bedastoća! Mentor Fultzu može biti, recimo, Bayless, razigravač sa devet godina NBA iskustva. Dario će ove godine biti tek treća-četvrta opcija sa klupe. Neki ozdravili, a doveli i Johnsona (PF iz Bostona, free agent, obrambeno neusporedivo bolji od Daria). Uostalom ako žele visoko, a žele u play-off, onda im trebaju igrati bolji igrači od Šarića...

  • 26.09.2017.

    76ersi mogu u play off imaju talentiranu ekipu

  • zabrana 26.09.2017.

    ''tako da sam zapravo spreman prihvatiti bilo koju ulogu koju mi daju'' da, da, nema kod amerikanaca, ja sam gazda i te fore

Komentiraj...
Vidi sve komentare