To je to što me zanima!

Šarićev otac: Nije nas briga za novac, samo neka Dario igra...

Noćas je održan NBA draft, ali naš Dario Šarić još će ipak godinu ili dvije ostati u Europi. Dario (20) je potpisao na dvije godine s turskom momčadi Anadolu Efes
Vidi originalni članak

Uoči noćašnjeg NBA drafta otac Darija Šarića Predrag bio je zadovoljan kako su se proteklih tjedana razvijale stvari oko nastavka karijere njegova sina.

- Možda bi bilo bolje da je potpis ugovora s Anadolu Efesom objavljen tek nakon drafta. No tko zna, možda su se neke stvari ranije odradile i u tajnosti - kaže Predrag Šarić koji je dobio garancije da će njegov sin u momčadi istanbulskog Efesa imati odgovarajući tretman.

Dario (20) potpisao je s turskom momčadi ugovor na dvije godine uz opciju produljenja na još jednu. Njegov dolazak čelnici Anadolu Efesa platili su 2,2 milijuna eura, a Cibona će na ime odštete za svog dobiti 1,2 milijuna eura.

- Tijekom Final Foura Eurolige u Milanu razgovarao sam s Dušanom Ivkovićem koji mi je kazao kako Darija ne bi dovodio u klub da ne misli da može odmah igrati. Nadam se da će se Dario uspjeti izboriti za 20, 25 minuta po utakmici. Nemam razloga nevjerovati Ivkoviću koji je dokazani stručnjak, a i meni je svojedobno bio trener, sjajno smo surađivali - kazao je Predrag Šarić i napomenuo kako mu je najvažnije da se Dario nastavi igrački razvijati.

- Nije bitno koliko će Dario zaraditi, važno je samo koliko će igrati. Dobra je vijest što je naš trener Tomislav Mijatović produžio ugovor s Anadolu Efesom te i dalje ostaje član štožera prve momčadi. On će sigurno imati vremena za dodatan individualni rad s Darijom. U njegovim godinama to je jako važno. Ali Dario će vrlo uskoro zaigrati u NBA ligi, u to su uvjereni svi koji su ga pratili - zaključio je Predrag Šarić.

- Moj san je NBA liga, no svima mora biti jasno da je za mene najbolje da još sezonu ili dvije odigram u Europi. Nakon toga odlazim u NBA, spreman sam se boriti za mjesto u startnoj petorci bilo koje momčadi - kazao je Dario Šarić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • magarac123 27.06.2014.

    pa tih 20 minuta bi dobio i u nba pogotovo kod sixersa

  • Redovan 27.06.2014.

    Ni mene nije briga za novac, ali se nebi bunio protiv place od nekoliko tisuca eura... ;)

  • SKY1 27.06.2014.

    Ovaj njegov stari mi je strašno antipatičan i mislim da se previše gura u neke stvari bez obzira što mu je otac...

Komentiraj...
Vidi sve komentare