To je to što me zanima!

Satirički list objavio karikaturu Novaka u mrtvačkom kovčegu: Ovdje ćeš pronaći svoju sreću

Poznati francuski satirčki list, koji je bio na meti islamskih radikala zbog kontroverznih crteža proroka Muhameda, napravio je nekoliko brutalnih karikatura na račun prvog reketa svijeta
Vidi originalni članak

Francuski satirički list Charlie Hebdo poznat je po kontroverznim karikaturama, a kao glavnog protagonista ovoga puta uzeli su srpskog tenisača Novaka Đokovića koji posljednjih dana puni naslovnice svjetskih medija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Novak Đoković zaslužuje najbolje“ naslov je mini stripa od četiri karikature, a crteži i poruke su brutalni.

"Đoković kao izuzetak“, piše na prvoj na kojoj je Đoković koji reketom blokira cjepivo, a ispod piše "veliki šampioni zaslužuju najbolje.“ Na drugoj je Đoković sa skupljačem lopti koji je na respiratoru.

"Dajmo mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje", piše, a iznad sakupljača stoje riječi: "Trebao sam se cijepiti".

Na trećoj je poruka "Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje", a na posljednjoj su ga pozvali u Francusku uz crtež mrtvačkih kovčega s natpisom "nije cijepljen" te su napisali:

"Ovdje ćeš naći svoju sreću među našim antivakserima".

Podsjetimo, satirički list je zbog posprdnih crteža proroka Muhameda u siječnju 2015. godine bio meta terorističkog napada islamskih radikala koji su upali u redakciju i ubili najmanje 12 ljudi, uključujući dva policajca i glavnog urednika Stéphanea "Charba" Charbonniera te trojicu vodećih karikaturista.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • 15.01.2022.

    Zabavna satira iz Francuske. Kada su se vratili turisti iz Wuhana 2019. god. u Francusku neki su oboljeli a EU centar za bolesti nije poduzeo ništa jer su simptomi bili kao i kod gripe. Poslije su dali Njemačkom laboratoriju da napravi sequenciranje i tako je nastao PCR za koronavirus. Tada je bilo puno influence koja je sigurno načela imunološki starijima jer nije nikuda nestala. Na to može doći koronavirus a može doći i samo koronavirus i jači simptomi. Za koronavirus postoje faktori za jake simptome a cjepivo može takvima malo pomoći iako trebaju dodatne lijekove. Sada se gripa konačno izborila za svoje mjesto jer omikron počinje dobivati proteaze gripe i prehlade jer koroni sada više treba cathepsin za ulaz u stanicu kao kod influence a manje tmprss2 kao kod spike proteina korone. Nije u redu da se sva slava pripisuje koronavirusu.

  • 15.01.2022.

    Samo nek crtaju pa kad im netko uleti u urednistvo naoruzan do zuba i potamani macetom hladnokrvno,nece se spametovati...

  • meteor1234 15.01.2022.

    I onda se čude što su im isilovci "pokucali" na vrata?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare