To je to što me zanima!

Saudijci dobili konkurenciju za SP 2034.: Prilično dobro stojimo

Mislim da će FIFA uzeti u obzir da je područje Bliskog istoka bilo domaćin s Katrom prošle godine. Japan i Koreja su također bili domaćini, rekao je predsjednik PSSI-ja
Vidi originalni članak

Indonezija je u razgovorima s Australijom o mogućoj zajedničkoj kandidaturi za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2034. zajedno s Malezijom i Singapurom, izjavio je u srijedu predsjednik Indonezijskog nogometnog saveza (PSSI).

Fifa je pozvala prošlog tjedna saveze članice iz Azije i Oceanije da se kandidiraju za domaćinstvo SP-a 2034. godine.

- Razgovaramo o kandidaturi s Australijom - rekao je predsjednik PSSI-ja Erick Thohir, a prenosi Sydney Morning Herald.

- Kada sam posjetio Maleziju i Singapur, obje su zemlje izrazile interes pridružiti se Indoneziji i Australiji - dodao je.

U ŠEST DRŽAVA Nova suluda odluka Fife: SP 2030. na čak tri kontinenta!

Nakon što je objavila da će Španjolska, Maroko i Portugal biti domaćini Svjetskog prvenstva 2030., s Urugvajem, Paragvajem i Argentinom kao domaćinima Svjetskog kupa, Fifa je pozvala saveze iz Azije i Oceanije da se kandidiraju za 2034.

Saudijska Arabija je brzo objavila svoju namjeru da se nadmeće za prava domaćina, a Fifa je odredila rok do 31. listopada za ostale zainteresirane strane da objave svoje namjere.

NOVAC MOŽE SVE Pokupovali zvijezde, sada žele i SP: Saudijska Arabija predala kandidaturu za Mundijal 2034.

Budući da je Katar bio domaćin izdanja 2022., Thohir je rekao da bi moglo biti prerano da se SP vrati na Bliski istok.

- Prilično dobro stojimo. Mislim da će Fifa uzeti u obzir da je područje Bliskog istoka bilo domaćin s Katrom prošle godine. Japan i Koreja su također bili domaćini. Siguran sam da će Fifa pokušati s drugim zemljama.

Domaćini SP-a 2026., na kojem će sudjelovati 48 reprezentacija, bit će Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 385viny 11.10.2023.

    Australija je trebala biti domaćin zadnjeg prvenstva ali lova iz Katra je bila presudna. Sada su u konkurenciji S. Arabije. Ishod glasanja jako poštenje kao i zadnji puta

  • Space Burek 11.10.2023.

    Čelnici fife opet uzeli lovu ispod stola... kao bore se za fair play itd. ali za hrpu love će dati domaćinstvo državi koja ratuje preko 10 godina i u kojoj se politički neistomišljenici eliminiraju i to u susjednim državama.

  • MatijaKezele 11.10.2023.

    Australija zaslužuje jedno svjetsko prvenstvo 🙂

Komentiraj...
Vidi sve komentare