To je to što me zanima!

Savez je izbrisao žuti Adánu: Penal na Messiju nije postojao

Iako je Lionel Messi nedvojbeno stradao nakon kontakta s Betisovim golmanom Adánom nakon čega je sudac pokazao na bijelu točku, on je kontakt inicirao sam
Vidi originalni članak

Igrala se 27. minuta utakmice između Barcelone i Betisa na Camp Nouu. Busquets je tražio Messija dubinskom loptom u šesnaestercu, no prije Argentinca do lopte je stigao golman Antonio Adán i "boksao" loptu daleko od opasne zone.

Leo je pao na travu nakon kontakta s Adánom, a sudac Iñaki Bikandi Garrido dosudio je penal za Barçu nakon kojega je Leo Westermann zabio autogol, ujedno prvi gol u porazu bijelo-zelenih 4-0 .

Sudačka analiza pokazala je da penal nije postojao. Kao rezultat toga, žuti karton koji je zbog starta nad Messijem dobio Adán izbrisan je, no ne i isključenje Betisova trenera Pepea Mela zbog prosvjedovanja kod sudaca.

"Adánov potez i namjera bila je izbiti loptu svojim šakama. Messi se sudario s golmanom i zbog toga pao na travu", stoji u objašnjenju Kraljevskog španjolskog nogometnog saveza (RFEF).

Iako taj detalj jest usmjerio utakmicu u očekivanom smjeru, na mlin lidera Primere, vjerojatno nije i presudio pobjednika jer je Barcelona golovima Messija u 33. te Luisa Suáreza u 46. i 83. minuti uvjerljivo slavila i vratila se na vrh ljestvice.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Robert Dani 02.01.2016.

    Golman namjerno ide životinjski na igrača kojeg vidi (njega ovaj ne). Penal ispravno sviran.

  • helidon 02.01.2016.

    da je slučajno Ronaldo bio razapeli bi fa a ovako sveti Messi glumi i dobije na ozbiljnu facu.

  • dkoor 01.01.2016.

    Kad pocnu brisati i bodove klubovima ciji nogometasi simuliraju onda ce doci do pozitivnijih pomaka, ovako davanje zutih za simulaciju, brisanje kazne "kaznjenima" kartonima na utakmici i sl. je potpuno smijesno. Zar je toliki problem ocekivati od nogometasa da se ponasa posteno pred kamerama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare