To je to što me zanima!

Savezi pritišću MOO! Mateša: Teško će se OI u Tokiju održati

Dopinške su kontrole stale, sportaši ne smiju u dvorane, bojim se da se sportaši ne bi imali priliku pokazati u pravom svjetlu i da bi bilo puno ozljeda, stoga je bolje odgoditi OI na godinu dana, kaže i Zoran Primorac
Vidi originalni članak

U službenom stavu nema promjena, ali moje je mišljenje da će se Olimpijske igre teško održati u predviđenom terminu.

Prvi je to put rekao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međunarodni olimpijski odbor u utorak je održao sjedinicu sa svim nacionalnim odborima i zaključio da će se Igre u Tokiju održati od 24. srpnja do 9. kolovoza, baš kao što je i zakazano. No, u međuvremenu su se javili američki plivački i atletski savez sa službenim zahtjevom MOO-u da se OI odgode, a pridružili su im se njemački atletski savez, ali i norveški i brazilski olimpijski odbori.

BEZ DRASTIČNIH MJERA Odahnite - zasad: Olimpijske igre u Tokiju još nisu ugrožene

- S obzirom na razvoj pandemije i nemogućnost treniranja, ali najviše od svega brigu za zdravlje sportaša, ne vjerujem da će se Igre održati. Razgovarat ćemo još o tome, a onda će i MOO odlučiti - dodao je Mateša za RTL.

Japanski organizatori i predsjednik MOO-a Thomas Bach i dalje uvjeravaju da OI nisu ugrožene, odgoda bi značila velik financijski udarac na Japan, ali broj nacionalnih odbora i saveza koji će pritiskati zahtjevima za odgodu samo će rasti...

 

Jer problem više nije samo širenje virusa, sad je to zdravlje sportaša. Koji diljem svijeta ne smiju trenirati, mišići nisu u trenažnom tonusu i naglo bacanje u "vatru", upozoravaju stručnjaci, velik je rizik od ozljeda.

ZASADA JOŠ NE Olimpijski plamen stigao je u Tokio, a Igre se možda otkažu

- Dopinške su kontrole stale, sportaši ne smiju u dvorane, sportaši su na tom sastanku MOO-a imali puno pitanja. Također, bojim se da se sportaši ne bi imali priliku pokazati u pravom svjetlu i da bi bilo puno ozljeda, stoga je moje mišljenje da je bolje odgoditi OI na godinu dana, kako je to napravila Uefa s nogometnim Eurom - rekao je za HTV Zoran Primorac i dodao:

- Znam da je to organizacijski problem, ali treba računati i da će neki sportaši izgubiti svoje bližnje i neće biti u stanju pružiti najbolje od sebe već u srpnju.

Ljetne su OI otkazane samo tri puta u povijesti, zbog dva svjetska rata: 1916., '40. i '44.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.03.2020.

    Samo budala svjesno može ići na te OI

  • 21.03.2020.

    sve odgoditi ... niš od ove godine ...

  • rajdaš 21.03.2020.

    a i ovaj mateša je isto smiješan... kao da se tebe išta pita da li će se OI održat ili neće, pa ti si samo predsjednik HOO, tako da radije šuti i nemoj se sramotit

Komentiraj...
Vidi sve komentare