Obavijesti

Sport

Komentari 3

Savezi pritišću MOO! Mateša: Teško će se OI u Tokiju održati

Savezi pritišću MOO! Mateša: Teško će se OI u Tokiju održati
1

Dopinške su kontrole stale, sportaši ne smiju u dvorane, bojim se da se sportaši ne bi imali priliku pokazati u pravom svjetlu i da bi bilo puno ozljeda, stoga je bolje odgoditi OI na godinu dana, kaže i Zoran Primorac

VIDEO

U službenom stavu nema promjena, ali moje je mišljenje da će se Olimpijske igre teško održati u predviđenom terminu.

Prvi je to put rekao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Pokretanje videa...

01:18

Međunarodni olimpijski odbor u utorak je održao sjedinicu sa svim nacionalnim odborima i zaključio da će se Igre u Tokiju održati od 24. srpnja do 9. kolovoza, baš kao što je i zakazano. No, u međuvremenu su se javili američki plivački i atletski savez sa službenim zahtjevom MOO-u da se OI odgode, a pridružili su im se njemački atletski savez, ali i norveški i brazilski olimpijski odbori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Odahnite - zasad: Olimpijske igre u Tokiju još nisu ugrožene
Odahnite - zasad: Olimpijske igre u Tokiju još nisu ugrožene

- S obzirom na razvoj pandemije i nemogućnost treniranja, ali najviše od svega brigu za zdravlje sportaša, ne vjerujem da će se Igre održati. Razgovarat ćemo još o tome, a onda će i MOO odlučiti - dodao je Mateša za RTL.

Zagreb: Braća Sinković u utrci protiv osmeraca na Jarunu osvojili drugo mjesto

Japanski organizatori i predsjednik MOO-a Thomas Bach i dalje uvjeravaju da OI nisu ugrožene, odgoda bi značila velik financijski udarac na Japan, ali broj nacionalnih odbora i saveza koji će pritiskati zahtjevima za odgodu samo će rasti...

 

Jer problem više nije samo širenje virusa, sad je to zdravlje sportaša. Koji diljem svijeta ne smiju trenirati, mišići nisu u trenažnom tonusu i naglo bacanje u "vatru", upozoravaju stručnjaci, velik je rizik od ozljeda.

Olimpijski plamen stigao je u Tokio, a Igre se možda otkažu
Olimpijski plamen stigao je u Tokio,  a Igre se možda otkažu

- Dopinške su kontrole stale, sportaši ne smiju u dvorane, sportaši su na tom sastanku MOO-a imali puno pitanja. Također, bojim se da se sportaši ne bi imali priliku pokazati u pravom svjetlu i da bi bilo puno ozljeda, stoga je moje mišljenje da je bolje odgoditi OI na godinu dana, kako je to napravila Uefa s nogometnim Eurom - rekao je za HTV Zoran Primorac i dodao:

- Znam da je to organizacijski problem, ali treba računati i da će neki sportaši izgubiti svoje bližnje i neće biti u stanju pružiti najbolje od sebe već u srpnju.

Ljetne su OI otkazane samo tri puta u povijesti, zbog dva svjetska rata: 1916., '40. i '44.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića