To je to što me zanima!

Evo gdje možete gledati Olma i veliko finale Eura U21 u Italiji

Španjolci su u finale stigli velikom pobjedom nad Francuskom 4-1 u kojoj je Olmo stigao do svojeg drugog gola na prvenstvu. Njemačka se u finale plasirala preokretom protiv Rumunjske 4-2
Vidi originalni članak

Španjolska nogometna reprezentacija do 21 godine predvođena Dinamovim Danijem Olmom i Realovim Danijem Ceballosom danas u 20:45 sati igra finale 22. izdanja Europskog prvenstva U21 u Italiji i San Marinu protiv Njemačke.

Utakmica je na rasporedu u 20:45 sati, a prijenos uživo bit će na drugom programu HRT-a (HRT 2) i na platformi HRTi koja je, uz prethodnu registraciju, besplatna za područje Republike Hrvatske.

Španjolci su u finale stigli velikom pobjedom nad Francuskom 4-1 u kojoj je Olmo stigao do svojeg drugog gola na prvenstvu. Sjajne igre koje pruža na Euru lansirale su ga na razinu više u momčadi u kojoj prevladavaju igrači iz La Lige, a koji igraju za Real, Valenciju, Napoli, Villarreal, Athletic Bilbao...

Dani Olmo je (ne računajući trećeg golmana Danija Martina) najmlađi te jedini igrač rođen 1998. godine u kadru mlade španjolske vrste. Ali i jedini koji na reprezentativnom popisu ne dolazi iz Liga petice.

Cijena mu je u ožujku na Transfermarktu skočila na 15 milijuna eura, a vrijedio je samo 300 tisuća eura kad je priključen prvoj momčadi Dinama 2015. Jednom kada ostvari transfer u inozemstvo, bit će skuplji i od Marka Pjace kojeg je Juventus platio 23 milijuna eura.

Današnja utakmica bit će repriza finala Eura U21 2017. godine kada je Njemačka golom Weisera pobijedila Španjolsku 1-0. Tada je najbolji strijelac prvenstva bio Saul Niguez s pet golova, a za najboljeg igrača proglašen je Dani Ceballos.

Njemačka je tada stigla do svojeg drugog naslova, a apsolutni rekorder je Italija s pet titula prvaka Europe do 21 godine.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • intellectus 30.06.2019.

    Navijam za Španjolce, a gledati ću na ORF-u.

  • 30.06.2019.

    SVe super i cestitke olmu i to. Ali budimo realni, koga zanima u-21 nogomet osim obitelji reprezentativaca? Pustite djecu nek uzivaju

  • sena2 30.06.2019.

    Navijamo za nase,dakle Njemce

Komentiraj...
Vidi sve komentare