To je to što me zanima!

Navijači Schalkea izvrijeđali su klinca, a on im utrpao hat-trick

Jedan od najvećih njemačkih klubova proživljava teške dane. Zadnju je pobjedu u prvenstvu ubilježio još u siječnju, a još su ga osramotili i navijači ispadom na utakmici juniora
Vidi originalni članak

Njemački nogometni bundesligaš Schalke 04 ispričao se 15-godišnjem igraču Borussije Dortmund Youssoufi Moukoku nakon što je bio žrtva rasističkog vrijeđanja navijača kluba iz Gelsenkirchena za vrijeme utakmice igrača do 19 godina.

Kamerunac Moukoko smatra se jednim od najvećih talenata u Njemačkoj, a postigao je tri gola u pobjedi Borussije protiv Schalkea (3-2). Nažalost, za vrijeme utakmice bio je stalna meta navijača Schalkea.

POGLEDAJTE VIDEO: Bayernovci u karanteni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Želimo se ispičati Youssoufi zbog onoga što su navijači vikali tijekom utakmice," objavio je Schalke na Twitteru.

"Bez obzira na emocije zbog derbija, u potpunosti osuđujemo takve uvrede i odbacujemo ih."

Moukoko je rođen u Kamerunu, međutim do sada je igrao za njemačke U-16 i U-20 reprezentacije. 

Mladi napadač od siječnja ove godine povremeno trenira s prvom Borussijinom ekipom, a imat će pravo zaigrati u Bundesligi nakon što u studenom napuni 16 godina.

Schalke proživljava crne dane, zapravo i mjesece. Nakon nedjeljnog remija 1-1 protiv Union Berlina zaokružio je 20 utakmica bez ligaške pobjede.

Ipak, još je daleko od rekorda natjecanja kojeg drži Tasmania 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine. Ona je, prema službenim podacima Bundeslige, u svojoj jedinoj sezoni 1965/1966. osvojili svega 10 bodova, uz gol razliku od -93, spojivši čak 31 susret bez pobjede.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju ove godine protiv Borussije Mönchengladbach (2-0), a potom je spojio 13 poraza i sedam neodlučenih susreta. Schalke je i protiv Union Berlina bio na rubu poraza nakon što su gosti poveli u 55. minuti golom Marvina Friedricha. Izjednačio je Goncalo Paciencia u 69. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • rođo101 19.10.2020.

    što je najbitnije to rade navijači od kluba u kojem od 27 nogometaša koji konkuriraju za prvu momčad ima 17 stranaca

  • NIKE 19.10.2020.

    Opet je crnački aktivizam vrlo aktivan čak i u prostorima gdje crno stanovništvo ne egzistira (npr. Hrvatska). Novine naravno nisu suverene već samo nekakav kanal aktualnog globalnog sadržaja sa zapada. Da se bavim profesionalno košarkom u NBA-u vjerojatno bi bio u susretu sa verbalnim vrijeđanjem od strane crne populacije što je prirodno u mentalitetu ljudi koji se nisu misaono razvili kao tehnika i tehnologija. Ljudi, počnite pratiti medije i sa jedne i sa druge strane te će te jedino tako uspjeti izvući "nekakvu sredinu" od ove ludnice.

  • Prcko_Vitaminčić 19.10.2020.

    Ovima nedostaje Hitler kao i Tommyu Tito...

Komentiraj...
Vidi sve komentare