To je to što me zanima!

Schalke u teškoj situaciji: Prijeti mu novo ispadanje i - gašenje!

Dug Schalkea zbog lošeg upravljajna narastao je na ogromnih 165 milijuna eura. Drugo uzastopno ispadanje značilo bi da klub ne može dobiti licenciju i morao bi proglasiti stečaj
Vidi originalni članak

Schalke je sedam puta osvajao naslov prvaka Njemačke, pet puta je osvojio kup, a 1997. godine osvojio je kup Uefe. Klub iz Gelsenkirchena jedan je od najpopularnijih sportskih kolektiva u Njemačkoj, a u trenutnoj situaciji pomoć navijača im je od ključne važnosti.

VIDEO: POGLED PREMA NEBU Pogledajte emotivnu reakciju Bjelice. Union iščupao pobjedu

Naime, Schalke posljednjih godina prolazi vrlo težak period. Prije tri godine prvi put je ispao iz Bundeslige u drugi rang njemačkog natjecanja, vratio se jednu sezonu, a zatim ponovno ispao. Sada je pred još jednim velikim porazom. Schalke je u velikoj borbi za ostanak u drugoligaškoj konkurenciji, a ispadanje u treći rang automatski bi značilo gašenje.

Zbog lošeg upravljanja dug Schalkea narastao je na ogromnih 165 milijuna eura. Drugo uzastopno ispadanje značilo bi da klub ne može dobiti licenciju i morao bi proglasiti stečaj. 

BUNDESLIGA VIDEO Kramarić zabio novi gol, talentirani Hrvat debitirao za Bayern! Kovač opet bez pobjede

"Prema informacijama Skya, licenca Schalkea za 3. ligu je nemoguća. Eventualno ispadanje imalo bi posljedice koje se trenutačno ne mogu predvidjeti, ali jedno je jasno: klub kakav trenutno postoji bio bi mrtav u horor scenariju. Međutim, mnogim igračima ispadanje ne bi predstavljalo veliki problem jer bi imali novi klub. Bez sumnje: u posljednjih nekoliko mjeseci i godina napravljeno je više grešaka u Schalkeu i oko njega nego što se može nabrojati, ali to nije važno u sadašnjoj situaciji. Važno je pronaći igrače koji mogu podnijeti golem teret i pružiti dobre igre na terenu. Ne radi se više o izgradnji tržišne vrijednosti ili davanju vremena mladim igračima. Sve se svodi na opstanak jednog od najvećih njemačkih nogometnih klubova", prenosi Sky Sports.

Dvije momčadi izravno ispadaju u niži rang, a 16. pozicija osigurava razigravanje za ostanak. Trenutno je Osnabruck na posljednjem mjestu i gotovo sigurno će ispasti iz lige, a Braunschweig, Hansa Rostock i Schalke bodovno su izjednačeni.

OŠTRO PO HRVATU Bild: Skandalozni trener Bjelica možda se neće vratiti na klupu

Jedina svijetla u ovom cijeloj priči su navijači. Veltins-Arena krcata je svaku utakmicu unatoč lošim rezultatima, a prosječno na utakmice dolazi 61.533 navijača.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • nk bankomat iz sela zagreb bez mora 01.02.2024.

    kopije smislite nesto svoje malo ste ograniceni antiretAJ njuskalo i ekipa

  • Monza.1995 01.02.2024.

    Propo je Schalke ko naš Ajdug

  • škorpion1980 01.02.2024.

    Njih ce sigurno navijaci spasiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare