To je to što me zanima!

'Šemper će biti najveći transfer za jednog golmana u HNL-u'

Adrian Šemper, mladi golman Dinama na posudbi u Lokomotivi, u siječnju bi trebao u Premiership. Kako saznajemo riječ je o Watfordu, a transfer bi trebao vrijediti između tri i četiri milijuna eura
Vidi originalni članak

Igrač Dinama, Adrian Šemper (19) u Dinamo je došao sa šest godina. Prošao je sve mlađe kategorije, a s 18 godina debitirao je na golu najdražeg kluba. Bilo je to u svibnju 2016. u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Dinamo je pobijedio 3-0.

Branio je i u Ligi prvaka, da bi na kraju bio posuđen Lokomotivi.

U 53 utakmice primio je 54 gola, s tim da u čak 22 utakmice nije primio gol. Danas, Šempera traže tri engleska kluba, a najuporniji je Watford. Uostalom, potvrdio je to i njegov zastupnik, Darko Alegić, koji je uvjeren da će Adrian već u siječnju na Otok.

- Siguran sam da će do ljeta biti prvi golman engleskog premierligaša. I još nešto, njegov odlazak bit će najveći transfer jednog golmana iz HNL-a - tvrdi Alegić.

Kad idete u Englesku, glavna tema je uvijek radna dozvola.

A ona se izdaje igračima koji imaju  dovoljan broj reprezentativnih utakmica. No postoje i iznimke, ako je riječ o velikom, odnsono visokom transferu, dozvola se dobije lakše. Uostalom, kao u slučaju Nikole Vlašića. 

- Radna dozvola neće biti problem. Povratak u Dinamo? U ovom trenutku ne dolazi u obzir jer nije povoljna situacija za Adriana. Ne bi bio prvi golman, a Dinamo ima sjajnog Horkaša, pred kojim je odliča karijera - kaže Alegić.

Šemper je za Hrvatsku branio zaista odlično, toliko da je na prvenstvima zasjenio Milanovog Gianlugija Donnarumu i Benficinog Milu Svilara. I HNL-u brani odlično, iako je protiv Osijeka zaista kiksao, promašivši loptu. Nešto kao Dražen Ladić protiv BIH.

- Kiksao je, no nije ga uzdrmalo. Ima tek 19 godina i odlazak će biti odlična stvar, treba mu viši nivo rada - zaključio je Alegić.  

Idi na 24sata

Komentari 43

  • P0WK 12.11.2017.

    Semper je iako mlađi po kvaliteti jednak ako ne i bolji od Livakovica..preblem mu je jedino kaj nema jos iskustva i kiksa nekad, al razumljivo za 19ka..ja ga sigurno nebi olako prodao, jer radi par kikseva sa 18-19god je veliki rizik, i Benkovic je imao kikseva prije, pa sad kad je malo skupio iskustva je zvijer, tako ce biti i sa Semperom, s tim da je Semper cak jos veci talent po meni

  • eroHercegovac 08.11.2017.

    Kad te TATA sa 19g prodaje za kikiriki onda znas da si za k....

  • kele2 07.11.2017.

    Livakovic je bolji za dvi klase a ovo nije golman to se vidi ali sve ce isplivati na vidjelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare