Sport

Komentari 43

'Šemper će biti najveći transfer za jednog golmana u HNL-u'

'Šemper će biti najveći transfer za jednog golmana u HNL-u'

Adrian Šemper, mladi golman Dinama na posudbi u Lokomotivi, u siječnju bi trebao u Premiership. Kako saznajemo riječ je o Watfordu, a transfer bi trebao vrijediti između tri i četiri milijuna eura

Igrač Dinama, Adrian Šemper (19) u Dinamo je došao sa šest godina. Prošao je sve mlađe kategorije, a s 18 godina debitirao je na golu najdražeg kluba. Bilo je to u svibnju 2016. u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Dinamo je pobijedio 3-0.

Branio je i u Ligi prvaka, da bi na kraju bio posuđen Lokomotivi.

U 53 utakmice primio je 54 gola, s tim da u čak 22 utakmice nije primio gol. Danas, Šempera traže tri engleska kluba, a najuporniji je Watford. Uostalom, potvrdio je to i njegov zastupnik, Darko Alegić, koji je uvjeren da će Adrian već u siječnju na Otok.

- Siguran sam da će do ljeta biti prvi golman engleskog premierligaša. I još nešto, njegov odlazak bit će najveći transfer jednog golmana iz HNL-a - tvrdi Alegić.

Kad idete u Englesku, glavna tema je uvijek radna dozvola.

A ona se izdaje igračima koji imaju  dovoljan broj reprezentativnih utakmica. No postoje i iznimke, ako je riječ o velikom, odnsono visokom transferu, dozvola se dobije lakše. Uostalom, kao u slučaju Nikole Vlašića. 

- Radna dozvola neće biti problem. Povratak u Dinamo? U ovom trenutku ne dolazi u obzir jer nije povoljna situacija za Adriana. Ne bi bio prvi golman, a Dinamo ima sjajnog Horkaša, pred kojim je odliča karijera - kaže Alegić.

Šemper je za Hrvatsku branio zaista odlično, toliko da je na prvenstvima zasjenio Milanovog Gianlugija Donnarumu i Benficinog Milu Svilara. I HNL-u brani odlično, iako je protiv Osijeka zaista kiksao, promašivši loptu. Nešto kao Dražen Ladić protiv BIH.

- Kiksao je, no nije ga uzdrmalo. Ima tek 19 godina i odlazak će biti odlična stvar, treba mu viši nivo rada - zaključio je Alegić.  

Najčitaniji članci