To je to što me zanima!

Senzacionalan poraz Podravke u domaćem prvenstvu, navijači ostavili oštre poruke vodstvu

Bernarda Čalušić zabila je sedam golova ekipi koju vodi bivši hrvatski izbornik Željko Babić, a Podravka ispustila tri gola prednosti u 40. minuti. Stopostotna Lokomotiva ima širom otvoren put prema naslovu
Vidi originalni članak

Za rukometašice Podravke Vegete utakmice protiv svih klubova osim Lokomotive obično su mačji kašalj. Uostalom, u 12 ovosezonskih pobjeda imaju gol-razliku +244, ali u srijedu je ekipu Željka Babića stigao novi šok nakon ispadanja iz Europske lige.

Dugo Selo u Koprivnici je ostvarilo jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti 26-25 i tako praktički poguralo Lokomotivu prema tituli.

U prvoj ovosezonskoj utakmici u Zagrebu lokosice su pobijedile "kokice" 22-20 pa su ih u uzvratnoj utakmici na svom terenu trebale pobijediti većom razlikom i završile bi prve, uz ostale pobjede. Sad to možda neće biti dovoljno.

Jedan od najbolnijih poraza u novijoj povijesti kluba nije dobro sjeo navijačima koji su se bacili u noćnu akciju. Skupina Kronikusi na ogradi sportske dvorane Fran Galović ostavila je transparente s natpisima "Uprava odlazi", "Od europskog finala do rukometnog skandala", "25:26, balet ili rukomet, Kronikus 1992.", javlja ePodravina.

Kronikusi neko vrijeme nisu aktivni navijači na utakmicama, ali ovim su potezom pokazali da ih zanima što se događa s ekipom. Transparente su u klubu jutro poslije bolnog poraza skinuli s ograde.

Gotovo sedam godina prošlo je otkad je Podravka zadnji put izgubila u domaćem prvenstvu, a da s druge strane nije bila Lokomotiva. Dogodilo se to 7. svibnja 2016. kod Zameta (26-25), dok je već imala osiguran naslov. Riječki sastav tad su predvodile Ćamila Mičijević i Dejana Milosavljević.

U dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici Dugo Selo je u prvom poluvremenu vodilo tri gola razlike, na odmoru je bilo 14-14, a Podravka je prosula prednost 20-17 iz 40. minute. Štoviše, zadnji gol zabila je u 53. minuti, a Bernarda Čalušić s dva gola donijela je senzacionalno slavlje gošćama.

Ona je bila i najefikasnija igračica dvoboja sa sedam golova, koliko je zabila i Ana Turk. Po pet su dodale Ana Pandža iz koprivničke, odnosno Petra Dičak iz gostujuće ekipe.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Z.a.c 09.02.2023.

    Koliko je ljudi nakon smjene Horvata zazivalo povratak Babica na mjesto izbornika. Ljudi,dajte sad covjeku podrsku.

  • 09.02.2023.

    Izbornik Babic🙈🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare