To je to što me zanima!

Senzacija iz Maksimira: Dani Olmo igrat će za Hrvatsku?!

TRAŽI HRVATSKU PUTOVNICU Dani Olmo (19) došao je u Dinamo iz omladinske škole Barcelone. Nakon odlaska Juniora Fernandesa uzeo je poziciju prvotimca na lijevom krilu i ne pušta je.
Vidi originalni članak

U Dinamu poduzimaju korake kako bi Dani Olmo dobio hrvatsko državljanstvo, piše Net.hr. Talentirani 19-godišnji Španjolac koji je na Maksimir stigao iz omladinskog pogona Barcelone s hrvatskom putovnicom otvorio bi si mogućnost igranja za Vatrene u kojima bi prije mogao dobiti šansu nego u španjolskoj reprezentaciji. 

Olmo je prošao omladinsku školu Espanyola i Barcelone. 

Bio je među najboljim mladim igračima Barce, kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi. No odlučio je preseliti u Dinamo.

Trakavica oko prelaska potrajala je neko vrijeme, Katalonci su čak pokušali osporiti transfer, ali ništa više nije moglo zaustaviti njegov prelazak na Maksimir.

Stigao je 2014. godine i priključio se mladoj momčadi Dinama.

- U Dinamo sam došao jer je to bila najbolja opcija za moj nogometni razvoj. U Dinamu imaju sjajnu omladinsku školu, imaju odlične uvjete i mladi igrači rano dobiju šansu igrati za seniore. Ovdje su igrali Modrić, Kovačić, Mandžukić, a nakon toga otišli su u Real, Inter, Atletico... - pričao je Olmo kad je Barcelonu zamijenio Dinamom.

Nakon dvije godine igranja za Dinamovu drugu momčad dobio je šansu u seniorima.

Nakon odlaska Juniora Fernandesa zauzeo je poziciju prvotimca na lijevom krilu i ne pušta je. Nastupao je za mladu reprezentaciju španjolske U-16, U-17 i U-18 pa još može birati za koju će seniorsku reprezentaciju nastupiti.

 
Idi na 24sata

Komentari 141

  • MarioRonjak 09.12.2017.

    Za dinamo je dobar. Ali za repku.... Dajte molim vas.

  • Mercedes s klasa 09.12.2017.

    Jos da nauci hrvatski. Reprezentacija je nesto vise. Reprezentacija nije klub. Ona je namjenjena Hrvatima

  • surivlaj 09.12.2017.

    Biće šta bosanac kaže

Komentiraj...
Vidi sve komentare