Obavijesti

Sport

Komentari 141

Senzacija iz Maksimira: Dani Olmo igrat će za Hrvatsku?!

Senzacija iz Maksimira: Dani Olmo igrat će za Hrvatsku?!
6

TRAŽI HRVATSKU PUTOVNICU Dani Olmo (19) došao je u Dinamo iz omladinske škole Barcelone. Nakon odlaska Juniora Fernandesa uzeo je poziciju prvotimca na lijevom krilu i ne pušta je.

VIDEO

U Dinamu poduzimaju korake kako bi Dani Olmo dobio hrvatsko državljanstvo, piše Net.hr. Talentirani 19-godišnji Španjolac koji je na Maksimir stigao iz omladinskog pogona Barcelone s hrvatskom putovnicom otvorio bi si mogućnost igranja za Vatrene u kojima bi prije mogao dobiti šansu nego u španjolskoj reprezentaciji. 

Olmo je prošao omladinsku školu Espanyola i Barcelone. 

Bio je među najboljim mladim igračima Barce, kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi. No odlučio je preseliti u Dinamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trakavica oko prelaska potrajala je neko vrijeme, Katalonci su čak pokušali osporiti transfer, ali ništa više nije moglo zaustaviti njegov prelazak na Maksimir.

Stigao je 2014. godine i priključio se mladoj momčadi Dinama.

- U Dinamo sam došao jer je to bila najbolja opcija za moj nogometni razvoj. U Dinamu imaju sjajnu omladinsku školu, imaju odlične uvjete i mladi igrači rano dobiju šansu igrati za seniore. Ovdje su igrali Modrić, Kovačić, Mandžukić, a nakon toga otišli su u Real, Inter, Atletico... - pričao je Olmo kad je Barcelonu zamijenio Dinamom.

Nakon dvije godine igranja za Dinamovu drugu momčad dobio je šansu u seniorima.

Nakon odlaska Juniora Fernandesa zauzeo je poziciju prvotimca na lijevom krilu i ne pušta je. Nastupao je za mladu reprezentaciju španjolske U-16, U-17 i U-18 pa još može birati za koju će seniorsku reprezentaciju nastupiti.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...