To je to što me zanima!

Senzacija na Euru! Islanđani su razbili Francuze i zakomplicirali bitku za polufinale u Mađarskoj

Island je uoči utakmice Hrvatske i Danske šokirao Francusku 29-21 i izjednačio se s Francuskom i Danskom na po četiri boda. Magnusson je zabio deset komada, Hallgrimsson obranio 15 lopti
Vidi originalni članak

Nakon četiri čiste pobjede, Francuska je pretrpjela prvi poraz na rukometnom Euru. U Budimpešti ih je potpuno deklasirao Island 29-21 (17-10) i tako unio kaos u borbi za polufinale u glavnoj skupini I.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači u Budimpešti

 

Pozitivan nalaz Kentina Mahéa uzdrmao je Francuze, ali što reći za Islanđane, kojima su zbog covida otpali Arnarsson i Smarasson, ukupno osmorica igrača? Bez Gustavssona, zasjao je Viktor Hallgrimsson koji je imao devet obrana samo u prvom dijelu, ukupno 15!

U egalu su bili desete minute, a onda je počela serija Islanda 4-0, do kraja poluvremena još jedna po 4-0 nakon koje je prednost bila plus osam (17-9), a Omar Magnusson zabio je čak osam komada, do kraja 10, a Viggo Kristjansson devet.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo uoči Hrvatska - Danska

Drugo poluvrijeme nije donijelo puno novosti, Island je održavao prednost, a Francuzi su se u završnici približili tek na šest golova zaostatka. Najefikasniji Francuz Aymeric Minne zabio je pet golova, Nikola Karabatić samo jedan. Magnusson je utakmicu završio s deset golova, Kristjansson s devet.

Jedina neporažena momčad nakon nepuna dva kola drugog kruga tako je Danska koja od 20.30 igra s Hrvatskom, a Island se izjednačio s Francuskom i Danskom na četiri boda.

Nadali smo se da će Francuzi dobiti sve do kraja, a Hrvatska s tri pobjede u preostale tri utakmice dohvatiti drugo mjesto. Sve se sad promijenilo, ali nada još nije iščezla. Jedno je sigurno: prvo moramo pobijediti Dansku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 66

  • vozi Miško 23.01.2022.

    Drago mi je da su Francuzi popušili ali što se nas tiče, njušim još jedan poraz.

  • KARL_3 22.01.2022.

    Ma gledam i te francuze od početka eura ništa posebni provalacili se na golmana. Izivili se na Srbima jer su ih se ovi us*ali.

  • Sports <3 22.01.2022.

    Framcuska uvijek igra lose i na lraju uzme turnir

Komentiraj...
Vidi sve komentare