To je to što me zanima!

Senzacija turnira: Česi pomeli olimpijske prvake Francuze!

Jedan od najvećih favorita za zlato otpao je već u prvoj utakmici nokaut-faze. Francuska se prošetala skupinom u kojoj je bila i Hrvatska, tek joj je Njemačka uzela set, a onda se "niuotkud" pojavila Češka i poslala je kući.
Vidi originalni članak

Prava odbojkaška senzacija u Ostravi. U zadnjoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva Česi su napravili uvjerljivo najveće iznenađenje cijelog turnira, nešto u što su vjerovali valjda samo oni i nitko više. Pobijedili su aktualne olimpijske prvake Francuze i izborili četvrtfinale protiv Slovenije.

Kako? Tako što su ih pomeli 3-0 (22, 19, 32)! Pred frenetičnim navijačima odigrali su definitivno iznad svojih mogućnosti, baš ono što su i morali da bi imali kakve šanse protiv Francuske te usput dočekati njen lošiji dan. 

ODBOJKAŠI ISPUNILI CILJ Hrvati najavili puno bolje dane: 'Ovo je tek početak lijepe priče'

Jedan od najvećih favorita za zlato otpao je, evo, već u prvoj utakmici nokaut-faze. Francuska se prošetala skupinom u kojoj je bila i Hrvatska, tek joj je Njemačka uzela set, a onda se "niuotkud" pojavila Češka i poslala je kući.

Čak je dvaput nastala totalna erupcija na tribinama Ostravar arene. Prvi put kod 31-30 kada su domaćini već počeli skakati od sreće, hvatati se za glavu, grliti, ljubiti, ukratko, slaviti pobjedu, a onda je video-provjera pokazala minimalan, ali baš minimalan dodir mreže u bloku i Francuska se izvukla. Samo kratko jer Češka je konačno devetu meč-loptu pretvorila u jednu od svojih najvećih pobjeda ovog vijeka.

HRVATSKA - SLOVENIJA 1-3 Hrvati ozlijedili svog kapetana, napravili mali šou i završili Euro: Slovenci nas poslali kući

Već u utorak počinju četvrtfinalne utakmice, Nizozemska će pokušati iznenaditi Srbiju, a Rusi Poljsku. U srijedu, pak, Česi Slovence koji su izbacili Hrvatsku, a sve će zatvoriti Italija i Njemačka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zvecko_1 13.09.2021.

    E ovo jeste iznenadjene. Bruka Francuza.Odbojka se popela na visi nivo pogotovo u Evropi. Holandija se vratila , Turci igraju odlicnu odbojku , Cesi su neverovatni , Slovenci su u vrhu pre nike bilo tako. Bilo je slicno ko u zenskoj odbojci samo 3 reprezentacije Rusija , Italija i Srbija. Sad svi igraju odbojku. 👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare