Obavijesti

Sport

Komentari 74

Hrvati ozlijedili svog kapetana, napravili mali šou i završili Euro: Slovenci nas poslali kući

Hrvati ozlijedili svog kapetana, napravili mali šou i završili Euro: Slovenci nas poslali kući
2

Hrvatska odbojkaška reprezentacija izgubila je od Slovenije 1-3 u osmini finala Europskog prvenstva. Slovenci su nas u startu četvrtog seta prizemljili i poslali kući. Ali uz rezultat na kakav smo čekali od osamostaljenja

Osam poena. Toliko je - u dva navrata - trajala nada Hrvata u senzaciju u utakmici generacije. Sve dok Slovenci nisu rekli: "Hej, pa mi smo europski viceprvaci!"

I tako, nažalost po hrvatske ambicije, i zaigrali. Hrvatski odbojkaši put na Europskom prvenstvu završili su u Ostravi u osmini finala, bez obzira na optimizam u našim redovima nakon tri pobjede u skupini u Tallinnu, ipak očekivano. Slovenski odbojkaški rang i dalje je kvalitativno dosta iznad našeg, a za parirati kojemu se morala dogoditi utakmica naše generacije te istovremeno jako slaba one slovenske. Nije ništa od toga.

Sve dobro od Hrvata vidjeli smo u spomenutih osam poena. S početka prvog seta i s kraja trećeg seta. Zajednički nazivnik jest isti - Leo Andrić. Bombarder iz Karlovca izraketirao je naše susjede dva puta, s tim da je onaj drugi bio pravi mali spektakl. Ali doći ćemo do toga.

S prvom je serijom na servisu (6-2) Andrić poslao poziv Slovencima na buđenje. Tada se dogodio, ne ključan trenutak prvog seta, ali svakako trenutak koji je išao u korist protivnicima. Naime, u pokušaju da nogom spasi jednu loptu Andrić je napucao našeg kapetana Žukovskog u glavu i onesposobio ga do kraja prvog seta. Nije mladi Bakonji ništa krivo napravio, štoviše, ali igrati s najvećom zvijezdom i bez nje nije isto.

Nije organizacija napada ni bila, zapravo, problem u našoj igri. Loš prijem usmjerio je puno toga, umjesto da našim tehničarima olakšamo posao, mi smo ga maksimalno otežavali. Blok nije mogao ništa ni pročitati ni obraniti, dok je onaj slovenski radio jako dobar posao i na Andriću, Sedlačeku, kojeg smo danas trebali u najboljem izdanju, a dobili jedno od najslabijih.

Ono što je u Tallinnu bila jaka hrvatska snaga - servis - danas također nije bio na razini. Osim, jasno, Andrićevog. Nije u nekim trenucima ni govor tijela naših, koji je za jednu ovakvu utakmicu morao biti kudikamo poletniji, nabrijaniji. Pa kad se sve zbroji i oduzme, čistih i zasluženih 2-0 za Sloveniju.

Hrvatskoj je ostala tek tanašna nada za povratak, kakav je već napravila tri puta na ovom Euru, samo što Slovenija nije ni Latvija ni Estonija ni Slovačka. Ali Hrvati su svejedno pokazali djelić svog borbenog duha, Slovenci su vodili 19-17 kada je uslijedila spektakularna naša serija od osam poena za set. Andrić je ispaljivao raketu za raketom, zabio pet aseva zaredom! Ma divota jedna za gledati.

I tu je, nažalost, završavao put Hrvatske u ovoj utakmici i na ovom turniru. Slovenci su nas u startu četvrtog seta prizemljili i malo kasnije poslali kući. Ali, uz rezultat na kakav smo čekali od osamostaljenja, uz konačno malo rumenila u odbojkaškim obrazima...

- Pokazali smo dobru odbojku na cijelom turniru, cilj smo ispunili ulaskom u osminu finala. Mislim da je ovo početak jedne lijepe priče - rekao je kapetan Žukovski.

Europsko prvenstvo, osmina finala:

Hrvatska - Slovenija 1-3 (20-25, 18-25, 25-19, 12-25)

Andrić 21 - Čebulj 13

Parovi četvrtfinala:

Srbija - Nizozemska
Italija - Njemačka
Rusija - Poljska
Slovenija - Francuska/Češka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo u odbojci, osmina finala 16.00 , Ostrava
Sortiranje događaja
HRVATSKA - SLOVENIJA 12-25

Kraj, Slovenija odlazi u četvrtfinale, Hrvatska se ispuhala i Slovenci su nas pomeli u četvrtom setu. Bez obzira, odbojkaši zaslužuju pljesak za ovaj Euro.

9-17

Slovenci su otišli na teško dostižnu prednost u četvrtom setu.

4-9

Opet ćemo morati igrati lovice sa susjedima. Uzvratili su servisima i stekli veliku prednost.

0-3

Nažalost, Slovenci su nam u startu malo slomili duh. 

ČETVRTI SET

Ulazimo u četvrti set.

Komentari 74