To je to što me zanima!

Senzacija u Kini: Dominikanci izbacili Njemačku sa Svjetskog

Dominikanska Republika drugi put u svojoj povijesti prošla je u nokaut fazu. Prošli put, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, Dominikanci su zapeli u osmini finala kada su ih izbacili Slovenci
Vidi originalni članak

Košarkaši Dominikanske Republike napravili su pravu senzaciju skupine G na Svjetskom prvenstvu u Kini i sa 70-68 pobijedili Njemačku, koja je bila drugi favorit skupine iza Francuske.

Dominikanci su ovom pobjedom izbacili Nijemce sa Svjetskog prvenstva, koji će sada u razigravanje za plasman od 17. do 32. mjesta.

Nikad do sada Dominikanci nisu nastupili na Olimpijskim igrama, a ovo im je tek treći nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu.

Najbolji kod Dominikanske republike bio je Liz sa 17 koševa pet skokova i četiri asistencije dok je Vargas postigao 16 koševa uz pet skokova. Nijemce je predvodio Schröder s 20 koševa, tri skoka i sedam asistencija, no to im na kraju nije pomoglo.

Dominikanska Republika tako je drugi put u svojoj povijesti prošla u nokaut fazu. Prošli put, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, Dominikanci su zapeli u osmini finala kada su ih izbacili Slovenci.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • makisa 03.09.2019.

    Napred Srbijo do zlata 💪💪💪

  • Puši_Kurac_Admine 03.09.2019.

    Kad Hrvatska igra ?

  • 03.09.2019.

    Nikakvo čudo. Nijemci imaju za prvog playa igrača koji u NBA ima šut iz igre na 43% (za tricu ispod 33%), uz samo 4 asista i ispod jedne oduzete lopte po tekmi, ali zato ima 2,3 izgubljene, lošu obranu i slabu ideju u organizaciji... Ostatak momčadi im je radni, bez previše talenta i upitnog vanjskog šuta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare