To je to što me zanima!

Senzacija u Koprivnici, do Dinama je sada - Karlovac

Karlovac ima 11 bodova nakon pet kola i trenutno je drugi na tablici. Na samom dnu je Zagreb protiv kojeg je dosuđeno već pet penala ove sezone
Vidi originalni članak

U 5. kolu Prve HNL samo je Karlovac pobijedio u gostima. Osijek, Lokomotiva i Varteks su uzeli domaće bodove.

PAMIĆ&PAMIĆ DO VELIKE SENZACIJE
Tamo gdje se gosti tradicionalno ne provode dobro, na terenu na kojem i Hajduk i Dinamo redovito imaju puno problema, Karlovac je u subotu navečer kreirao senzaciju kola. Novi prvoligaš došao je u Koprivnici hrabro, s puno samopouzdanja i odnio Slaven Belupu - sve! Trener Igor Pamić posložio je momčad koja je u stanju pobijediti u Koprivnici, ali i nakon pet kola imati 11 bodova. A to je dovoljno za drugo mjesto na tablici, odmah do Dinama! U prva dva kola su remizirali, u iduća tri isključivo pobijeđivali.
U 13. minuti dogodio se prvi šok za gledatelje, Zvonko Pamić je iskoristio pogrešku obrane i pogodio za 1-0 te navukao osmijeh na lice oca i trenera Igora. Mario Jurić je uspio izjednačiti nakon pola sata igre, ali do poluvremena je opet Karlovac vodio. Pamić je još jednom pogodio i gosti su s 2-1 otišli na odmor. Pokušao je Slaven napasti na početku nastavka, ali sve se raspalo u 63. minuti, kada je Paracki uništio sve nade domaćina.
ZAGREB I DALJE NA TOTALNOJ NULI
Četiri stative, po dvije na svakoj strani, vidjeli su gledatelji u Varaždinu. No vidjeli su i penal za Varteks u 81. minuti, većina ne znajući da je to već peti penal suđen protiv Zagreba u prvih pet kola! Mumlek ga je realizirao i ostavio Zagreb na samom dnu, u dubokom ponoru. Nakon pet kola momčad iz Kranjčevićeve nema niti boda. Postigli su tri gola, a primili ih 13...
ISTRA PROKOCKALA DVA GOLA VIŠKA
Nisu uspjeli dovesti Zorana Vulića na klupu, ali Sesvećani su barem uspjeli spasiti bod protiv Istre. I to s desetoricom, budući da je nakon pola sata golman Radoš morao u svlačionicu. Saša Mus je prije toga zabio autogol, a iz penala nakon Radoševa isključujućeg prekršaja zabio je Asim Šehić. I tako je bilo do završnice, točnije do 18 minuta prije kraja. A onda je Marko Guja u 72. minuti smanjio, da bi u 80. minuti Saša Mus ispravio ono što je 'skrivio'. U prvom dijelu zabio je autogol, no zato je u 80. minuti pogodio pravu mrežu za konačni 2-2 i podjelu bodova.
S KELAVOM DO DRUGE POBJEDE U NIZU
S Ivanom Kelavom na golu, Lokomotiva je na pustom Maksimiru pobijedila Cibaliju. Vinkovčane je načeo efikasni veteran Nino Bule, koji je u petoj utakmici za Lokomotivu ove sezone zabio pet golova. Povela je Lokomotiva u 11. minuti, a posao završila već pet minuta kasnije. Jelić je pogodio mrežu gostiju i postavio konačan razultat. Nakon tri uvodna poraza, ovo je druga pobjeda 'lokosa' zaredom, u prošlom kolu stradao je Zagreb.
BARIŠIĆ DVAPUT PO OČAJNOJ SPARINI
Osijek je s Međimurjem imao problema do 20-ak minuta prije kraja, ali na kraju ipak slavio. Josip Barišić zabio je za vodstvo domaćina u 29. minuti, no Golubović je u 61. izjednačio. Nije u tom trenutku izgledalo da će igrači Osijeka, iscrpljeni velikom sparinom, imati snage za novi udar. No imali su, i to materijalizirali s dva gola. Prvo je Miličević pogodio za vodstvu, pa onda opet Barišić za potvrdu pobjede.

PRVA HNL, 5. KOLO
OSIJEK - MEĐIMURJE 3-1 (Barišić 29, 81, Miličević 68 / Golubović 61)
CROATIA SESVETE - ISTRA 2-2 (Guja 72, Mus 80 / Mus 15-ag, Šehić 32-p)
SLAVEN BELUPO - KARLOVAC 1-3 (Jurić 30 / Pamić 12, 38, Paracki 63)
LOKOMOTIVA - CIBALIA 2-0 (Bulel 11, Jelić 16)
VARTEKS - ZAGREB 1-0 (Mumlek 81-p)

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Gademz_Klc 23.08.2009.

    Tako je utti, zbog takvog zaostalog razmišljanja većine hnl nikad ni neće ić na bolje. Šta su trebali doć sa bijelom zastavom i predat utakmicu samo zato jer je Slaven igrao europsku ligu? A ni tu se nisu proslavili prvo su pobijedili dno dna Birkirkaru a onda pobijedili milano uz kojeg se veže namještanje utakmice da bi na kraju dobili osrednji norveški klub i završilo je kako je

  • zlundralo 23.08.2009.

    svaka cast karlovcu,neka samo tako nastave barem ce Dinamo imati nekog dostojnog protivnika kad već hajduk se bori za ostanak..:)

  • utti 23.08.2009.

    u pravu si Gademz_Klc, liga nam je odma u k**** zato sto je karlovac dobio slaven belupo, po vama bi svake sezone u hnl-u igrali isti klubovi, a i ako je karlovac pobjedio znaci da je BOLJI od slaven belupa u ovom trenutku....

Komentiraj...
Vidi sve komentare