To je to što me zanima!

Samuel Kolega završio šesti i ostvario najbolji rezultat u karijeri! Dobri bodovi za Rodeša

Kolega je do danas samo jednom u karijeri ostvario top 10 rezultat. Bilo je tu u veljači 2023. u Chamonixu, gdje je završio na devetom mjestu. Samo par tjedana kasnije osvojio je i 11. mjesto na slalomu u SAD-u
Vidi originalni članak

Hrvatski skijaš Samuel Kolega ostvario je najbolji rezultat u karijeri osmim mjestom u slalomskoj utrci na kultnom švicarskom skijalištu Adelboden. 

Kolega je kasnio 0,49 sekundi za pobjednikom utrke Manuelom Fellerom. S 14. vremenom druge vožnje Kolega je obranio šesto mjesto koje je držao i nakon prve vožnje, a uspjeh naše reprezentacije upotpunio je Istok Rodeš, koji je završio na 17. mjestu sa sedmim vremenom druge vožnje (27. nakon prve vožnje).

SLALOM U KRANJSKOJ GORI Leona Popović ipak ostala bez postolja! Skijala je uz bolove u koljenu, Zrinka Ljutić odustala

Na pobjedničkom postolju završili su još Loic Meillard (+0,18s) i Steven Amiez (+0,33s), koji je imao startni broj 46. 

Kolega drugi put u karijeru među top 10

Inače, Kolega je do danas samo jednom u karijeri ostvario top 10 rezultat. Bilo je tu u veljači 2023. godine u Chamonixu, gdje je završio na devetom mjestu. Samo par tjedana kasnije osvojio je i 11. mjesto na slalomu u SAD-u, ali ove sezone još uvijek smo čekali na njegov veliki rezultat.

Bio je 22. na prvom slalomu sezonu u Gurglu, a odustao je u Madonni di Campiglio. Sad ima sve u rukama, a uz malo sreće može napasti i postolje, trećeplasirani Talijan Tomasso Sala kasni 0,23 sekunde za Norvežaninom.

Zubčić je odustao iz utrke

Filip Zubčić u subotu osvojio drugo postolje sezone čudesnom drugom vožnjom u veleslalomu (također u Adelbodenu), ali sjajnu formu nije prenio i na slalom. Već je na početku vožnje napravio veliku grešku i kasnio 0,79 sekundi nakon prvog prolaza. 

BRILJANTNA DRUGA VOŽNJA Čudo u Adelbodenu: Filip Zubčić s 12. mjesta do novog postolja!

Kroz drugi, nažalost, Zubčić nije prošao. U pokušaju da nadoknadi izgubljeno napravio je novu grešku nakon koje je morao odustati iz utrke.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • David11111 07.01.2024.

    Jedva cekam da se ukine taj besmislen sport koji je zamisljen samo kao malo ispuhivanje austrijskih penzica amatera i tak je trebao ostat..mozda tad Arapi preuzmu to i organiziraju u pustinji snijeg i led i postede nas ovog jada

  • tico123 07.01.2024.

    ak niš bolji smo od srba

  • el_comandante 07.01.2024.

    "Na pobjedničkom postolju završili su još Loic Meillard (+0,18s) i Steven Amiez (+0,33s), koji je imao startni broj 46." Ne znam na čemu je autor, ali i ja bi to probao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare