Obavijesti

Sport

Komentari 31

Samuel Kolega završio šesti i ostvario najbolji rezultat u karijeri! Dobri bodovi za Rodeša

Samuel Kolega završio šesti i  ostvario najbolji rezultat u karijeri! Dobri bodovi za Rodeša
2

Kolega je do danas samo jednom u karijeri ostvario top 10 rezultat. Bilo je tu u veljači 2023. u Chamonixu, gdje je završio na devetom mjestu. Samo par tjedana kasnije osvojio je i 11. mjesto na slalomu u SAD-u

Hrvatski skijaš Samuel Kolega ostvario je najbolji rezultat u karijeri osmim mjestom u slalomskoj utrci na kultnom švicarskom skijalištu Adelboden. 

Kolega je kasnio 0,49 sekundi za pobjednikom utrke Manuelom Fellerom. S 14. vremenom druge vožnje Kolega je obranio šesto mjesto koje je držao i nakon prve vožnje, a uspjeh naše reprezentacije upotpunio je Istok Rodeš, koji je završio na 17. mjestu sa sedmim vremenom druge vožnje (27. nakon prve vožnje).

Leona Popović ipak ostala bez postolja! Skijala je uz bolove u koljenu, Zrinka Ljutić odustala
Leona Popović ipak ostala bez postolja! Skijala je uz bolove u koljenu, Zrinka Ljutić odustala

Na pobjedničkom postolju završili su još Loic Meillard (+0,18s) i Steven Amiez (+0,33s), koji je imao startni broj 46. 

Kolega drugi put u karijeru među top 10

Inače, Kolega je do danas samo jednom u karijeri ostvario top 10 rezultat. Bilo je tu u veljači 2023. godine u Chamonixu, gdje je završio na devetom mjestu. Samo par tjedana kasnije osvojio je i 11. mjesto na slalomu u SAD-u, ali ove sezone još uvijek smo čekali na njegov veliki rezultat.

Bio je 22. na prvom slalomu sezonu u Gurglu, a odustao je u Madonni di Campiglio. Sad ima sve u rukama, a uz malo sreće može napasti i postolje, trećeplasirani Talijan Tomasso Sala kasni 0,23 sekunde za Norvežaninom.

Zubčić je odustao iz utrke

Filip Zubčić u subotu osvojio drugo postolje sezone čudesnom drugom vožnjom u veleslalomu (također u Adelbodenu), ali sjajnu formu nije prenio i na slalom. Već je na početku vožnje napravio veliku grešku i kasnio 0,79 sekundi nakon prvog prolaza. 

Čudo u Adelbodenu: Filip Zubčić s 12. mjesta do novog postolja!
Čudo u Adelbodenu: Filip Zubčić s 12. mjesta do novog postolja!

Kroz drugi, nažalost, Zubčić nije prošao. U pokušaju da nadoknadi izgubljeno napravio je novu grešku nakon koje je morao odustati iz utrke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom, Svjetski kup 13.30 sati , Adelboden, Švicarska
Sortiranje događaja
DOBAR NASTUP KOLEGE

Samuel Kolega prošao je treći kroz cilj! Još je pet skijaša ostalo, a hrvatski skijaš ostvarit će novi najbolji rezultat u karijeri!

ŠVICARAC 'RAZVALIO'

Majstorska vožnja Loica Meillarda, koji se ionako, u teoriji, nije trebao naći na slabašnom 21. mjestu nakon prve vožnje. Radi se o slalomašu prve jakosne skupine koji je prošle sezone osvojio dva postolja u slalomu.

Meillard je oborio Rodešovo prvo vrijeme druge vožnje i preuzeo je vodstvo sa skoro osam desetinki prednosti. Rodeš je profitirao već četiri pozicije u drugoj vožnji.

TALIJAN PREUZEO VODSTVO

Šteta, Talijan Tobias Kastlunger preuzeo je vodstvo s 0,07 sekundi prednosti u odnosu na Rodeša. Izvukao je potrebnu brzinu u donjem dijelu staze, što mu je bilo dovoljno za vodstvo.

BRAVO ISTOK!

Vrlo dobar nastup Istoka Rodeša! Koliko je točno bio dobar, vidjet ćemo u nastavku druge vožnje. Ali Hrvat je napravio odličan posao, kroz cilj je prošao kao prvi s 0,30 sekundi prednosti u odnosu na Rivera Radamusa i najboljim vremenom druge vožnje!

POČELA JE UTRKA

Prvi se niz stazu spustio Simon Rueland, a nećemo dugo čekati nastup hrvatskog reprezentativca. Istok Rodeš završio je 27. u prvoj vožnji i bit će četvrti skijaš koji će se spustiti niz stazu u drugom laufu.

Komentari 31