To je to što me zanima!

Serena osvojila 12. Grand Slam i ispisala povijest...

Finale Australian Opena pripalo je braniteljici naslova Sereni Williams koja nije dopustila iznenađenje. Povratnica Henin ipak nije uspjela
Vidi originalni članak

Prva tenisačica svijeta Serena Williams nije dopustila iznenađenje u finalu AUstralian Opena. Amerikanka je protiv povratnice Justine Henin slavila 6-4, 3-6, 6-2 i obranila naslov. Mlađoj sestri Williams to je peti naslov u Australiji te ukupno 12 Grand Slam naslov u karijeri.
Novim naslovom izjednačila se s Billie Jean King po osvojenim Grand Slam trofejima. Meč je do sredine trećeg seta bio potpuno izjednačen kada je Serena ubacila u višu brzinu pri 2-2 te osvojila sljedeća četiri gema. Omalena Belgijanka pružila je dostojan otpor s obzirom da joj je nastup u Melbourneu bio tek drugi nakon povratka poslije 18-mjesečne stanke. U Brisbaneu je također poražena u finalu  od sunarodnjakinje Kim Clijsters.
Statističke brojke su bile uglavnom izjednačene u meču. Henin je imala manje neforsiranih pogrešaka (32-37), kao i više break prilika (16-11). No, Serena je napravila break više (6-5), te ukupno skupila pet poena više u meču (90-85).
Amerikanki je ovo osma pobjeda u 14. ogledu dviju tenisačica.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • HBCRO 31.01.2010.

    Pa ako statistika u njihovim karijerama(12 na prema 7 GS titula) i međusobni skor(8-6) govore u Sereninu korist pa očito je ona onda bolja.Ovo nije klizanje-za umjetnički dojam se ne dobivaju poeni.Henin je sjajna tenisačica al Serena je evidentno bolja.

  • COLE_VU 31.01.2010.

    i nadal ima bolji omjer u međusobnim mečevima protiv federera,a roger je za njega izmislio tenis. omjer ti nis ne znaci sinko

  • COLE_VU 31.01.2010.

    hbcro ocito je da ti sam znas puno filozofirat a kladim se da neznas reket drzat.daj henin je duplo bolja igračica od serene a nije osvojila sam zato sto joj je ovo 2 turnir u godinu dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare